googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Next e.Go: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θέλουν να παράγουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα

 





Στο χάρτη της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέσω μιας μικρής αλλά δυναμικά ανερχόμενης γερμανικής εταιρείας που αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει την δυνατότητα να μπει η Ελλάδα.
«Όχημα», η αυτοκινητοβιομηχανία Next e.Go, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στην χώρα μας, ένα σχέδιο, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα κάνει σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής της Ούρλιχ Χέρμαν σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού.
Ο διευθύνων σύμβουλος της μόλις πέντε ετών αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα το Άαχεν, που εξειδικεύεται στα μικρά ηλεκτροκίνητα μοντέλα και η οποία από τον Αύγουστο και μετά ελέγχεται από ολλανδικά κεφάλαια, υπογράφει σήμερα μνημόνιο συναντίληψης με το Enterprise Greece και αμέσως μετά αναμένεται να ξεδιπλώσει τα επενδυτικά του σχέδια για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορούν επένδυση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ σε μια ευέλικτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ιδανικά για να καλύπτουν μικρές αποστάσεις, όπως το πιο γνωστό μοντέλο της εταιρείας, το e.GO Life.
Άνθρωποι με γνώση των διεργασιών, αναφέρουν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών διεξάγονται εδώ και μήνες, ότι έχουν ήδη εντοπιστεί από το Enterprise Greece υποψήφιες τοποθεσίες για να φιλοξενήσουν την επένδυση και ότι αυτές αφορούν μεγάλες εκτάσεις, πλησίον οδικών και σιδηροδρομικών αρτηριών, με πρόσβαση σε αεροδρόμια. Τοποθεσίες που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν βρίσκονται απαραίτητα στην Αττική.
Η τοποθεσία είναι η μία εκκρεμότητα, η έτερη αφορά τις μελέτες που θα ακολουθήσουν (cost benefit analysis), κ.ό.κ. Τα νούμερα, τα χρονοδιαγράμματα και ο ευρύτερος προγραμματισμός αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα το μεσημέρι κατα την συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει την υπογραφή του μνημονίου σε μια εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Electric Cars e.Go Made In Greece». Στο project ενεργή εμπλοκή φέρεται να έχει ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, ενώ το παρών τους θα δώσουν ο υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, καθώς και οι υφυπουργοί Ν. Παπαθανάσης και Χρ. Δήμας.
https://www.liberal.gr/economy/next-e-go-ta-ilektrika-autokinita-pou-theloun-na-paragoun-oi-germanoi-stin-ellada/343295




Δεν υπάρχουν σχόλια: