googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Σε vertigo με τις φοροελαφρύνσεις!!!




.........Η αντιπολίτευση αντέδρασε με οργίλο τρόπο, απέναντι στη νέα φάση της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, μη αντιλαμβανόμενη ότι βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα που ξεφεύγει από τη στόχευση της συγκράτησης της ύφεσης, και περνάει στη διαδικασία της ενθάρρυνσης της ανάπτυξης. Με έναν στείρο τρόπο, που πιστοποιεί για μια ακόμα φορά ότι η άγνοια περί των οικονομικών, αποτελεί ένα ισχυρό ανάχωμα στην προσπάθεια παρουσίασης δημιουργικών και ουσιαστικών προτάσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λησμονεί τα 38 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί σε προγράμματα στήριξης και επιμένει σε κουρέματα, δίχως να προσδιορίζει ούτε τον τρόπο, ούτε τα κριτήρια και πολύ περισσότερο ούτε την πηγή των πόρων που θα απαιτηθούν.
Καταγγέλλει το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η μείωση της φορολογίας των κερδών αφορά λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη, ενώ, οι μικρομεσαίες έχουν καταβαράθρωση τζίρου και ζημιές. Τι θα ήθελε δηλαδή; Να επιδοτηθούν οι ζημίες; Οι φοροελαφρύνσεις αφορούν αυτούς που παράγουν κέρδη. Αυτοί που παράγουν ζημίες, σημαίνει ότι δεν ακολουθούν το ορθό επιχειρηματικό μοντέλο, αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια προβλήματα επιβίωσης, μη εμφανίζοντας κέρδη, διαστρέφοντας τον ανταγωνισμό, στερώντας ρευστότητα από το σύστημα, αθετώντας υποχρεώσεις. Οι ζημιογόνες επιχειρήσεις πρέπει να πάψουν να επιδοτούνται αμέσως ή εμμέσως από το κράτος.
Για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που μεταφράζεται σε υψηλότερο εισόδημα για τους εργαζόμενους, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι άνευ σημασίας και αναφέρεται στη μείωση κοινωνικών πολιτικών για τους ανέργους λόγω της δήθεν απώλειας των εσόδων του ΟΑΕΔ, κάτι που έχει απαντηθεί εδώ και μήνες από την κυβέρνηση. Η προστασία των ανέργων είναι όμως «πιασάρικο θέμα» και σε προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα με το θέμα της αύξησης των θέσεων εργασίας και της αύξησης των απολαβών των εργαζομένων.
Καταγγέλλει επίσης την παράταση της αναστολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, διότι δήθεν εξυπηρετεί όχι τα θύματα της κρίσης, αλλά όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, την ίδια στιγμή που διαμαρτύρεται για την μη αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, οι οποίοι όμως δεν έχουν υποστεί όμως την παραμικρή μείωση των εισοδημάτων τους μέσα στην κρίση.
Φυσικά και δεν σκοπεύουμε να μάθουμε οικονομικά, στους οπαδούς της οικονομικής πολιτικής της Κούβας και της Βενεζουέλας. Όμως δεν παύει να είναι θλιβερό, το γεγονός ότι απουσιάζει ένα σφριγηλός και ρεαλιστικός αντιπολιτευτικός οικονομικός λόγος στην Ελλάδα του σήμερα. Η ανάκαμψη της χώρας απαιτεί την ύπαρξη σοβαρής αντιπολίτευσης με σοβαρές προτάσεις και όχι με την αναμάσηση κάποιων ξεπερασμένων αριστερών «τσιτάτων».
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.liberal.gr/apopsi/i-kritiki-tou-suriza-gia-tis-foroelafrunseis-trakarei-ston-toicho-tis-logikis/373471

Δεν υπάρχουν σχόλια: