googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ελληνοτουρκική διπλωματική μάχη για τη Λιβύη: Xαρτί έξωσης για τον Ερντογάν από Ρώμη και Κάιρο

 

Στο στόχαστρο όλων όσοι έχουν τα δικά τους συμφέροντα στη Λιβύη αλλά και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, φαίνεται να μπαίνει για τα καλά ο Ταγίπ Ερντογάν. Η πρωτοφανής δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, προκάλεσε πέραν από την «έκρηξη» του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και το πάγωμα της παραγγελίας εκπαιδευτικών ελικοπτέρων από την Ιταλία. Αυτό άλλωστε αναδεικνύουν και τα πρωτοσέλιδα των Ιταλικών εφημερίδων.
Και η Ιταλία ασκεί τις δικές της πιέσεις πλέον καθώς βλέπει ότι η Άγκυρα εισχωρεί στρατιωτικά όλο και περισσότερο στη γειτονική χώρα της Βορείου Αφρικής.
Την ίδια στιγμή και η Αίγυπτος, το φιρμάνι που αποστέλλει στην Τουρκία είναι ότι θα πρέπει ν’ απεμπλακεί το συντομότερο από την Λιβύη.
Ρώμη και Κάιρο εκείνο που επιδιώκουν είναι με τον πλέον σαφή τρόπο να δώσουν στην Τουρκία το χαρτί της «έξωσης» από την Τρίπολη, καθώς αυτό που παρατηρείται είναι πως η Άγκυρα θέλει να ισχυροποιήσει με κάθε τρόπο την παρουσία της στη Λιβύη και να χειραγωγήσει την κυβέρνηση.
Διαβάστε περισσότερα:
https://hellasjournal.com/2021/04/ellinotourkiki-diplomatiki-machi-gia-ti-livii-xarti-exosis-gia-ton-erntogan-apo-romi-ke-kairo/


Δεν υπάρχουν σχόλια: