googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Καίνε τα δάση για να ΜΗΝ βάλουν ανεμογεννήτριες!


Αυτό αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου θεωρίες συνωμοσίας. Δηλαδή μπροστά στην ανάγκη μας να βρούμε κάποιον υπαίτιο για την τραγωδία και να εκτονώσουμε τον θυμό μας πάνω του, δεν σκεφτόμαστε ότι:
Οι ανεμογεννήτριες δεν χρειάζονται μη-δασική έκταση για να αδειοδοτηθούν. Η περιβαλλοντική μελέτη που απαιτείται, μπορεί να αφορά σε σημαντικά θέματα, όπως ο κίνδυνος για άγρια πουλιά, όμως δεν σχετίζεται με τη χρήση γης. Άρα τα «μεγάλα συμφέροντα» που τις εγκαθιστούν και τις εκμεταλλεύονται δεν έχουν κανένα κίνητρο να κάψουν τα δάση μας. Αντιθέτως, αν η δασική έκταση καεί, οπότε βάσει του άρθρου 177 του Συντάγματος κυρήσσεται αναδασωτέα, ξεκινούν τα προβλήματα για όποιον θέλει να εγκαταστήσει αιολικά πάρκα. Η λαϊκή οργή, τα «κανάλια», η αρνητική δημοσιότητα, οι προσφυγές στο ΣτΕ, τα νομικά έξοδα, κ.λπ. Συνεπώς, κίνητρο να κάψει το δάσος έχει μόνο αυτός που θέλει να μπλοκάρει το έργο! Εν πάσει περιπτώσει, επειδή το Σύνταγμα επιδέχεται ερμηνείας (π.χ. το άρθρο 24 παρ. 1 ορίζει πως απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών εκτός αν προέχει λόγος για την Εθνική Οικονομία ή το δημόσιο συμφέρον), ανέλαβε να το λύσει η δικαιοσύνη. Έτσι, το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη με σχετική απόφασή του (ολομ. 2499/2012), επιτρέποντας την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε εκτάσεις που έχουν κυρηχθεί αναδασωτέες.
Μα γιατί; – θα αναρρωτηθείς φυσικά καχύποπτε πολίτη. Πριν βιαστείς να κατηγορήσεις τη δικαιοσύνη της χώρας και τον Άρειο Πάγο για διαφθορά, διάβασε την ανάρτηση της κας Θεοδότας Νάντσου, διευθύντριας Περιβαλλοντικής Πολιτικής της WWF, η οποία παρακολούθησε από κοντά την εκδίκαση και εξαίρει τους Δικαστές για την απόφασή τους, αφού κύριο μέλημά τους ήταν η προστασία του περιβάλλοντος από τους εμπρηστές. Αν δεν πιστεύεις εμένα, δεν πιστεύεις στη δικαιοσύνη, άκου τουλάχιστον αυτήν τη γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προστασία του περιβάλλοντος και σίγουρα γνωρίζει πολύ περισσότερα.
Επίσης, όταν οι ανεμογεννήτριες τοποθετούνται σε κάποια βουνοκορφή, δημιουργείται και δρόμος για πρόσβαση σε αυτές, ο οποίος περνάει μέσα από το δάσος και συχνά αποτελεί την μοναδική αντιπυρική ζώνη εκεί. Προσωπικά γνωρίζω περιστατικό όπου φωτιά στον Κιθαιρώνα σβήστηκε πριν πάρει έκταση από τις επίγειες δυνάμεις επιφυλακής που την προσέγγισαν έγκαιρα μέσω αυτού του δρόμου.
Τέλος, σκέψου ότι οι φωτιές που ζούμε αυτές τις μέρες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην κλιματική αλλαγή, όπως και οι ταυτόχρονες φωτιές στην Τουρκία και την Ιταλία, αλλά και στην Καλιφόρνια, ακόμα και στη Σιβηρία. Ένα από τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή απέναντι στην κλιματική αλλαγή είναι οι ανεμογεννήτριες. Μην αποπροσανατολίζεις την κοινή γνώμη από τον πραγματικό εχθρό, την κλιματική αλλαγή. Δίνεις έτσι άλλοθι στους πρωθυπουργούς σου να μην λαμβάνουν το παραμικρό μέτρο ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Στην Ελλάδα ειδικότερα, οι ανεμογεννήτριες αφαιρούν φορτίο από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Η οποία ΔΕΗ, παρεμπιπτόντως, φαίνεται πως είναι από τους μεγαλύτερους «εμπρηστές» στη χώρα μας, με την παλαιότητα του 100% υπέργειου δικτύου διανομής της.


Πηγή: https://www.ptisidiastima.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: