googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Εμβόλιο Pfizer: Πλήρης έγκριση από τον FDA

 

 #εμβολιάσου #ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ #εμβόλια

Πλήρη έγκριση από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) έλαβε το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech για τους πολίτες άνω των 16 ετών.
Η παραπάνω εξέλιξη αναμένεται να δώσει μια νέα ώθηση στον εμβολιασμό ανά τον κόσμο, καθώς υπήρχε αριθμός διστακτικών που απέφευγαν να εμβολιαστούν με το επιχείρημα ότι το εμβόλιο είναι σε «πειραματικό στάδιο», μολονότι είχε δοθεί άδεια επείγουσας χρήσης από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την περασμένη Κυριακή είχαν χορηγηθεί περισσότερες από 204 εκατομμύρια δόσεις Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είναι το πρώτο σκεύασμα που λαμβάνει πλήρη έγκριση από τον FDA.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικών ΜΜΕ, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας των ΗΠΑ ελπίζουν ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στο να πειστούν περισσότεροι Αμερικανοί να εμβολιαστούν.
«Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη κάνει με πλήρη ασφάλεια εμβόλια για τον COVID-19, αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους η έγκριση του εμβολίου από τον FDA μπορεί τώρα να εμπνεύσει επιπλέον εμπιστοσύνη», δήλωσε η Τζάνετ Γούντκοκ, εν ενεργεία επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

https://www.kathimerini.gr/world/561473026/emvolio-pfizer-pliris-egkrisi-apo-ton-fda/

Δεν υπάρχουν σχόλια: