googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

“Υπερπατριώτες” εναντίον της στρατηγικής επιλογής των ΑΠΕ και ειδικά των ανεμογεννητριών

 

H συντακτική ομάδα της ΠΤΗΣΗΣ, με σφιγμένη καρδιά, όπως και όλοι οι Έλληνες, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την τεράστια φυσική καταστροφή που γίνεται στη χώρα μας. Δεν θα ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή με τις όποιες θεωρίες, αλλά θα μιλήσουμε για μια συγκεκριμένη θεωρία. Κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες, εκ νέου, η ανόητη αντίληψη πως οι δασικές πυρκαγιές συνδέονται με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών (που είναι ΑΠΕ, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) στη χώρα μας. Εντοπίσαμε με μικρή έρευνα πολλά ανάλογα “άρθρα” και “φήμες”, και “πλάγιες κατηγορίες” και πάει λέγοντας.

Η δουλειά μας δεν είναι η κατάρριψη των fake news, όπως επίσης δεν είναι και η ενεργειακή πολιτική της χώρας. Δηλώνουμε όμως πως η ΠΤΗΣΗ είναι 100% υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και 100% υπέρ της αυτονόμησης της Ελλάδος από εισαγόμενη ενέργεια. Άλλωστε, τα ενεργειακά είναι η βάση της νέας αντιπαράθεσης με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Κύπρο. Πριν συνεχίσουμε, παραθέτουμε δελτίου Τύπου για το θέμα, από την ΕΛΕΤΑΕΝ (ιδρύθηκε το 1990 με την ονομασία Ελληνική Εταιρεία Αιολικής Ενέργειας και μετονομάστηκε το 2005 σε Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), εδώ.

Αυτό που αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε, είναι όλος αυτός ο οχετός με τα απίστευτα fake news, εναντίον της αιολικής ενέργειας. Η αλήθεια είναι πως κρατάει χρόνια αυτή η ιστορία, και δεν είναι λίγοι αυτοί που μισούν θανάσιμα και πολεμούν τα αιολικά πάρκα. Λογικά, πριν 300 χρόνια θα υπήρχαν πολλοί που θα μισούσαν θανάσιμα τους ανεμόμυλους, αλλά τότε μάλλον, ελλείψει Ίντερνετ, δεν θα οργανώνονται μέσω social media ή δεν θα διάβαζαν πατριωτικές ιστοσελίδες.

Η χώρα μας, λόγω Αιγαίου, έχει ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά δυναμικά του πλανήτη. Επίσης, λόγω του ότι βρίσκεται και σχετικά κοντά στον Ισημερινό, αλλά και με εξαιρετικά καθαρή ατμόσφαιρα και χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ιδανική για φωτοβολταϊκά. Αυτές οι δυο μορφές ενέργειας, είναι ανανεώσιμες, και φυσικά παράγουν ρεύμα στη χώρα μας.

Με την ευκαιρία των πυρκαγιών, έχουν έρθει αρκετοί “πατριώτες” να καταφερθούν εναντίον των ανεμογεννητριών (καθώς τα φωτοβολταϊκά έχουν μεγάλη διείσδυση και θα φάνε δούλεμα, εκεί οι περισσότεροι Έλληνες ξέρουν). Διαδίδουν ανώνυμα και ευθέως, ή επώνυμα και πλαγίως, πως οι φωτιές συνδέονται με τα αιολικά. Τα αιολικά όμως, μπορούν να εγκατασταθούν σε δασικές εκτάσεις αλλά και σε αναδασωτέες, με άδεια από το τοπικό Δασαρχείο, ενώ σχετικά έχει αποφανθεί και το ΣτΕ. Δεν χρειάζεται να καεί κάποιο δέντρο. Μήπως αντίστοιχα ο ΑΔΜΗΕ ή ο ΔΕΔΔΗΕ, για να περάσουν γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας, καίνε δάση; Τόσο “σοβαρές” είναι οι κατηγορίες κατά των αιολικών.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.ptisidiastima.com/res-for-greece/


Δεν υπάρχουν σχόλια: