googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Γαλλία: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και το πάσο υγείας



Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας έκρινε σήμερα συνταγματικό τον νέο νόμο που απαιτεί την επίδειξη διαβατηρίου υγείας για την είσοδο σε μπαρ και εστιατόρια καθώς και τον εμβολιασμό των υγειονομικών.
Μπροστά στην έξαρση της επιδημίας Covid-19, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 112.000 ανθρώπους στη Γαλλία, το υγειονομικό πάσο (πρόσφατο αρνητικό τεστ Covid, βεβαίωση εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης) τέθηκε σε ισχύ στις 21 Ιουλίου σε «χώρους αναψυχής και πολιτισμού», όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 50 άνθρωποι.
Βουλευτές και γερουσιαστές ψήφισαν την επέκτασή του, από τις 9 Αυγούστου, στα καφέ, τα εστιατόρια, τις μεγάλες σιδηροδρομικές γραμμές και τις πτήσεις εσωτερικού, όπως και στους ασθενείς, που χρήζουν μη επείγουσας περίθαλψης και στους επισκέπτες στις υγειονομικές μονάδες και τους οίκους ευγηρίας.
Όμως, βουλευτές της Αριστεράς προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο, καταγγέλλοντας μια «δυσανάλογη» γενίκευση του πάσου και κάνοντας λόγο για «πολλές παραβιάσεις της αρχής της ισότητας».
Οι δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου έκριναν πως το υγειονομικό πάσο είναι αποτέλεσμα μιας «ισορροπημένης συμφιλίωσης» μεταξύ των ατομικών ελευθεριών και της προστασίας της υγείας, σε μια κρίσιμη απόφαση για την εφαρμογή, από τη Δευτέρα, αυτού του μέτρου από την κυβέρνηση.




https://www.kathimerini.gr/world/561458497/gallia-syntagmatikos-o-ypochreotikos-emvoliasmos-kai-to-paso-ygeias/amp/

Δεν υπάρχουν σχόλια: