googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

«Γιατί να εμβολιάσω το παιδί μου;»: 16 ερωτήσεις-απαντήσεις του υπουργείου Παιδείας.

 

#εμβολιάσου
#ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
#εμβόλια
Απαντήσεις στις τυχόν απορίες των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών τους δίνει το υπουργείο Παιδείας μέσα από σειρά ερωτήσεων σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου και τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά (άνω των 12 ετών) θα πρέπει να εμβολιαστούν.
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί μέσα από 15 ερωτήσεις-απαντήσεις να λύσει απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.
Διστάζω να εμβολιάσω το παιδί μου, γιατί τα εμβόλια αυτά παρασκευάστηκαν σε σύντομο χρόνο. Μήπως δεν είναι ασφαλή;
Τα εμβόλια παρήχθησαν με ταχείς ρυθμούς χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, της παγκόσμιας συνεργασίας των επιστημόνων, της ισχυρής χρηματοδότησης, του μεγάλου αριθμού των εθελοντών και της μείωσης των σταδίων της γραφειοκρατίας. Ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας τηρήθηκε αυστηρά, χωρίς παρεκκλίσεις απ’ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Ποια εμβόλια εναντίον του κορωνοϊού έχουν εγκριθεί για τα παιδιά;
Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί απ’ τους Διεθνείς Οργανισμούς Αξιολόγησης (FDA και EMA) για τα παιδιά ηλικίας >12 ετών είναι τα εμβόλια που έχουν παραχθεί με τη μεθοδολογία mRNA και είναι το εμβόλιο Comirnaty της Pfizer Biontech και το Spikevax της Moderna.
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.iefimerida.gr/ellada/15-erotiseis-apantiseis-gia-emboliasmo-paidion

Δεν υπάρχουν σχόλια: