googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Η αποτελεσματικότητα των mRNA εμβολίων Moderna και Pfizer

 

#εμβολιάσου
#ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
#εμβόλια

Τα εμβόλια mRNA των εταιρειών Moderna και Pfizer κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη νοσηλείας και εισαγωγών σε ΜΕΘ. Οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν 11 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την Covid-19 σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, και περιλάμβανε δεδομένα από 187 νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεκάδες χιλιάδες άτομα (ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών), δείχνει ότι οι εμβολιασμοί 2 δόσεων (14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό) ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί κατά της λοίμωξης SARS-CoV-2 που απαιτούσε νοσηλεία, επισκέψεων επειγόντων περιστατικών και εισαγωγών σε ΜΕΘ λόγω του κορωνοϊού. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα εμβόλια παρέχουν υψηλά επίπεδα προστασίας για πληθυσμούς δυσανάλογα επηρεασμένους από τον ιό, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων ενηλίκων και των μειονοτικών πληθυσμιακών ομάδων.
Ειδικότερα, ο εμβολιασμός 2 δόσεων mRNA (Moderna και Pfizer) ήταν:
- 88% πιο αποτελεσματικός στην πρόληψη νοσηλειών λόγω COVID-19
- 91% πιο αποτελεσματικός στην πρόληψη περιστατικών έκτακτης ανάγκης COVID-19 ή επείγουσες επισκέψεις σε νοσοκομείο.
-90% πιο αποτελεσματικός στην πρόληψη εισαγωγής σε ΜΕΘ
Η αποτελεσματικότητα ήταν σημαντικά χαμηλότερη σε άτομα που έλαβαν μόνο την πρώτη δόση των δύο εμβολίων.
Το εμβόλιο Johnson και Johnson μιας δόσης ήταν 73% αποτελεσματικό έναντι επισκέψεων επειγόντων περιστατικών και επείγουσας φροντίδας και 68% κατά νοσηλείας.
Το εμβόλιο BNT162b2 της εταιρείας (Pfizer) έχει αποτελεσματικότητα (2 δόσεις) 93,7% ανάμεσα σε άτομα με τη παραλλαγή Α και 88% σε άτομα με την παραλλαγή Δ. Τα αντίστοιχα ποσοστά του εμβολίου ChAdOx1 nCoV-19 της AstraZeneca είναι 74,5% και 67%, αντίστοιχα.
ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Three Sstates have fully vaccinated more than 2/3 of residents. Elsewhere, hospitals are overwhelmed with unvaccinated Covid-19 patients. Vermont, Connecticut and Massachusetts have fully vaccinated at least two-thirds of their population, according to data from the US Centers for Disease Control and Prevention. But elsewhere, hospitals are filling up with unvaccinated Covid-19 patients.
Critical care physician: Most Covid-19 patients are younger than 65. Some are as young as 20
Critical care physician: Most Covid-19 patients are younger than 65. Some are as young as 20
Those three states also have among the lowest new Covid-19 cases per capita over the past week, CDC data shows.
Τέλος, οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν 11 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την Covid-19 και 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν έχοντας μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό, από τότε που η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα έγινε το κύριο στέλεχος του ιού στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ (https://www.lex18.com/.../cdc-unvaccinated-people-11...https://edition.cnn.com/.../us-coronavirus-sunday/index.html
Αυτή η μελέτη, καθώς και οι παρατηρήσεις του CDC στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνουν ότι τα τρία εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι αυτές οι πληροφορίες θα πείσουν περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και την κοινότητά τους
*Mark G. Thompson, et al. 8/9/2021. Effectiveness of COVID-19 Vaccines in Preventing Ambulatory and Inpatient Care. New England Journal of Medicine 10.1056/NEJMoa2110362


Δεν υπάρχουν σχόλια: