googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Μαύρο ορόσημο: Ενας στους 500 Αμερικανούς πέθανε από Covid

 

#εμβολιάσου
#ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
#εμβόλια
Από ένα σημείο και πέρα, δεν αποτελούσε πλέον ζήτημα το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έφταναν στο «μαύρο» ορόσημο του να πεθαίνει ένας στους πεντακόσιους Αμερικανούς σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, αλλά το πότε θα έφταναν. Η απάντηση; Χρειάστηκαν μόλις 19 μήνες.
Με δεδομένα το ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοϊό και τον πληθυσμό της χώρας, «είμαστε στο σημείο που προβλέπαμε ότι θα βρισκόμασταν αν η μόλυνση εξαπλώνονταν ανεξέλεγκτα» σημειώνει ο Τζέφρι Κλάουσνερ, καθηγητής στην ιατρική σχολή Keck του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. «Θυμηθείτε ότι στην αρχή, για την οποία δεν ακούμε πλεον, μιλούσαμε μόνο για την ισοπέδωση της καμπύλης».
Η ιδέα, όπως σημειώνει, ήταν να αποτραπεί η «ανθρωπιστική καταστροφή» που καταγράφηκε στη Νέα Υόρκη, όπου οι σειρήνες ασθενοφόρων ήταν ένας… μόνιμος ήχος, τα νοσοκομεία είχαν πλημμυρίσει από ασθενείς και τα νεκροτομεία χρειάζονταν κινητές μονάδες προκειμένου να διαχειριστούν τους νεκρούς.
Στόχος της χρήσης μάσκας, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του περιορισμού των συναθροίσεων ήταν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του εξαιρετικά μολυσματικού ιού μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο που θα τον εξαλείψει. Τα εμβόλια είναι εδώ, ωστόσο δεν έχει χτιστεί τείχος ανοσίας και ο θρίαμβος της επιστήμης «θαμπώνει» καθώς ο υψηλός αριθμός θανάτων και νοσηλευομένων παραμένουν. Το αποτέλεσμα; Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα ξεπέρασε τους 663.000 αυτήν την εβδομάδα, που σημαίνει ότι περίπου 1 στους 500 Αμερικανούς πέθανε από κορωνοϊό.
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.kathimerini.gr/world/561500071/mayro-orosimo-enas-stoys-500-amerikanoys-pethane-apo-covid/

Δεν υπάρχουν σχόλια: