googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Συνδυασμός mRNA και CAR-T θεραπεύουν την καρδιακή ανεπάρκεια

 

Το δρόμο για μια νέα πειραματική ανοσοθεραπεία που μπορεί να θεραπεύσει κι άλλες παθήσεις πέραν του καρκίνου, ανοίγουν τώρα τα εμβόλια mRNA του κοροναϊού και η νανοτεχνολογία, σε συνδυασμό με την τεχνολογία των CAR-T που χρησιμοποιείται στους αιματολογικούς καρκίνους.
Μια απλή ένεση mRNA μπορεί να επαναπρογραμματίσει προσωρινά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού των ασθενών ώστε να επιτεθούν σε έναν συγκεκριμένο στόχο και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται καλλιέργεια των συγκεκριμένων ανοσοκυττάρων στο εργαστήριο, ρίχνοντας δραστικά το κόστος της υπό μελέτη θεραπείας.
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Perelman στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια δημοσίευσαν σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Science, με την οποία απέδειξαν τη νέα προσέγγιση. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα σκεύασμα mRNA που επαναπρογραμματίζει τα Τ-λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού και τα στρέφει ενάντια στα κύτταρα ινοβλαστών της καρδιάς.
Τα κύτταρα ινοβλαστών ευθύνονται συχνά για πρόκληση καρδιακής ανεπάρκειας, καθώς με τα χρόνια και με τη φλεγμονή, προκαλούν ίνωση, μια κατάσταση που σκληραίνει τον μυ της καρδιάς και μειώνει τη λειτουργικότητά του. Το διαπίστωσαν σε ποντίκια με καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς η χρήση του σκευάσματος επαναπρογραμμάτισε τα Τ-κύτταρα, μείωσε τους καρδιακούς ινοβλάστες και προκάλεσε θεαματική αναστροφή της ίνωσης.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.in.gr/2022/01/09/b-science/episthmes/syndyasmos-mrna-kai-car-t-therapeyoun-tin-kardiaki-aneparkeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: