googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Η Omicron και τα εμβόλια...

 


#εμβολιάσου #ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ 

#εμβόλια

Τα εμβόλια παραμένουν το βασικότερο όπλο στη φαρέτρα αντιμετώπισης της νόσου COVID-19 ιδίως για τους εκείνους που έκαναν και την αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι δύο δόσεις Pfizer/BioNTech ή Moderna ή η μία Johnson & Johnson εξακολουθούν να προσφέρουν ισχυρή προστασία κατά της Omicron. Αλλά, οι αναμνηστικές δόσεις των Pfizer/BioNTech και Moderna αυξάνουν τα επίπεδα των αντισωμάτων που βοηθούν στην «απόκρουση» της μόλυνσης.

Η παραλλαγή Omicron φαίνεται πως πολλαπλασιάζεται πιο εύκολα συγκριτικά με τις προηγούμενες μεταλλάξεις και αν το μολυσμένο άτομο αναπτύξει υψηλό ιικό φορτίο τότε είναι πιο εύκολο να να μεταδοθεί σε άλλους, ιδίως τους ανεμβολίαστους. Οι εμβολιασμένοι από την άλλη έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ήπια συμπτώματα ή να μείνουν ασυμπτωματικοί, αφού ο πλήρης εμβολιασμός ενεργοποιεί πολλαπλές άμυνες του ανοσοποιητικού σύστημα κάνοντας πολύ δύσκολο στην Omicron να τις προσπεράσει.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι προτροπές να παραμείνουν όλοι ασφαλείς και υγιείς δεν έχουν αλλάξει. Η υποχρεωτικότητα στη χρήση της μάσκας, η αποφυγή της πολυκοσμίας και η ενδυνάμωση του οργανισμού μέσω του εμβολιασμού είναι απαραίτητα.

Πηγή: https://ygeiamou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: