googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Η κρίση των Ιμίων το 1996 μέσα από τα μάτια των «συμμάχων» του ΝΑΤΟ

Άγνωστες πτυχές αποκαλύπτει στο Newsbomb.gr o αντιπτέραρχος (Ι)εα Ιωάννης Αναστασάκης - Στρατηγικός Αναλυτής και σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων - Τα πηγαδάκια των Ανώτατων Αξιωματικών των συμμαχικών δυνάμεων το βράδυ της κρίσης των Ιμίων στο φως, από το Newsbomb.gr - Οι Έλληνες ήθελαν να κάνουν πόλεμο για μερικά αγριοκάτσικα; Πως προέκυψε και γιατί το «no man, no ships, no flags»…
Ίμια! Μια σκοτεινή κηλίδα της ελληνικής ιστορίας με πολλά αναπάντητα ερωτήματα έως και σήμερα από το 1996. Η ελληνική βραχονησίδα με το έτσι θέλω των Τούρκων «γκριζαρίστηκε».
Στις 31 Ιανουαρίου του 1996 ο ελληνικός στρατός που είχε καταφθάσει στο σημείο αποχώρησε με εντολή Μαξίμου υπό τις ευλογίες του Λευκού Οίκου και οι Τούρκοι έτριβαν τα χέρια τους.
Πολλοί Έλληνες αξιωματικοί έλεγαν μεταξύ τους και στους έφεδρους που δεν μπορούσαν να διανοηθούν τι είχε συμβεί… Πώς άφησαν ελληνικό έδαφος χωρίς να το υπερασπιστούν.
Όμως το σκληρό πόκερ παιζόταν στα κέντρα αποφάσεων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Εκεί θα ρίξουμε σήμερα φως, να δούμε στο παρασκήνιο τι ακουγόταν, πριν δοθούν οι κατευθύνσεις στην τότε ελληνική Κυβέρνηση.
Ο Πτέραρχος εν Αποστρατεία και στρατιωτικός αναλυτής Ιωάννης Αναστασάκης μιλάει στο Newsbomb.gr γι’ αυτές τις νύχτες που η ελληνική βραχονησίδα τα Ίμια περνούσαν στην ουδέτερη ζώνη από την ελληνική κυριαρχία. Τότε ήταν σε εκπαίδευση στον Καναδά. Και αποκαλύπτει τι ακουγόταν στα πηγαδάκια των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.newsbomb.gr/synenteyxeis/story/1277919/h-krisi-ton-imion-to-1996-apo-ta-matia-ton-symmaxon-toy-nato

Δεν υπάρχουν σχόλια: