googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ο Δένδιας αποστόμωσε προκλητικό Τούρκο πρέσβη: Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει απειλή casus belli

 

«Θερμό επεισόδιο» είχε ο Νίκος Δένδιας με τον πρέσβη της Τουρκίας στη Νορβηγία, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να δίνει αποστομωτική απάντηση στις προκλήσεις του Τούρκου διπλωμάτη.
Η ένταση, που θύμισε την κόντρα on air Δένδια-Τσαβούσογλου τον περασμένο Απρίλιο, ξεκίνησε στη διάλεξη με θέμα «Εφαρμογή της Συνθήκης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας: το Αιγαίο και η ΕΕ - Η Μεσόγειος ως μελέτη περίπτωσης».
Ο Νίκος Δένδιας είχε ομιλία, ενώ θα δεχόταν στη συνέχεια ερωτήσεις από το κοινό.
Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, ο Τούρκος πρέσβης στη Νορβηγία, καταπατώντας κάθε διπλωματικό πρωτόκολλο, πήρε τον λόγο και απευθύνθηκε επί ένα δεκάλεπτο με τρόπο ανοίκειο για διπλωμάτη απέναντι σε υπουργό Εξωτερικών, αραδιάζοντας κάθε προκλητική άποψη της Άγκυρας σε σχέση με το casus belli, το τουρκολυβικό μνημόνιο και το Αιγαίο.
Ο Νίκος Δένδιας, απαντώντας, εγκάλεσε τη γείτονα ότι ασκεί εξωτερική πολιτική όπως την εποχή του Σουλτάνου του Μεγαλοπρεπούς, γι' αυτό και τα διμερή προβλήματα παραμένουν άλυτα, ενώ επισήμανε ότι καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν απειλεί με πόλεμο.
Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο
Αρχικά, ο κ. Δένδιας, στην τοποθέτησή του, τόνισε πως η Ελλάδα θεωρεί την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου περιοχή σταθερότητας και ευημερίας, όπου όλες οι χώρες και οι λαοί θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν ειρήνη και ασφάλεια
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.iefimerida.gr/politiki/thermo-epeisodio-dendia-me-toyrko-presbi-norbigia

Δεν υπάρχουν σχόλια: