googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Πώς δρα κατά της CoViD το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Sanofi

 

#εμβολιάσου
#ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

#εμβόλια

Παρόμοια τεχνολογία με εκείνη του πρωτεϊνικού εμβολίου της Novavax, έχει το εμβόλιο της εταιρείας Sanofi Pasteur κατά της CoViD.

Όπως ανέφερε την Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, το εμβόλιο θα έρθει στην Ελλάδα τον Απρίλιο, θα είναι σημαντικό για όσους είχαν ανησυχία και δεν έκαναν τα υπάρχοντα εμβόλια.

"Το εμβόλιο με βάση τις πρωτεΐνες χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με ένα από τα εμβόλια της Sanofi κατά της εποχικής γρίπης, σε συνδυασμό με ένα ανοσοενισχυτικό, μια ουσία που δρα ως ενισχυτικό του εμβολίου, που παρασκευάζεται από τη φαρμακευτική GSK", εξήγησε.

Για τη χορήγηση πρωτεϊνικού εμβολίου για τρίτη δόση, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως μπορεί να λήψη τρίτης δόσης με το Novavax, όταν έχουν γίνει οι δύο πρώτες με το Novavax. "Δεν θυμάμαι κάποια μελέτη που να είναι μετά από δύο δόσεις mRNA το Novavax. Σίγουρα θα υπάρχει. Μπορούμε να το δούμε. Δεν το θυμάμαι. Αλλά δεν βλέπω ποιο λόγο δεν θα μπορούσε", είπε.

Το εμβόλιο έχει την ονομασία Vidprevtyn. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στον ΕΜΑ, θα προετοιμάζει την άμυνα του οργανισμού έναντι της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Όπως και το αντίστοιχο της Novavax, βασίζεται σε πρωτεΐνες και περιέχει μια εργαστηριακά αναπτυγμένη έκδοση της πρωτεΐνης ακίδας που βρίσκεται στην επιφάνεια του SARS-CoV-2. Περιέχει, επίσης, μία "ανοσοενισχυτική" ουσία, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση των ανοσολογικών αποκρίσεων στο εμβόλιο.

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.iatronet.gr/article/107055/pos-dra-kata-ths-covid-to-neo-proteiniko-emvolio-ths-sanofi-



Δεν υπάρχουν σχόλια: