googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Φον ντερ Λάιεν: Απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο και πετρέλαιο έως το 2027

 


#Ουκρανία
#ΜεΤηνΟυκρανια
#WithUkraine
#WithTheUkranianPeople

Το σχέδιο για τη σταδιακή απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακα έως το 2027 θα ανακοινωθεί έως τα τέλη Μαΐου, όπως γνωστοποίησε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με μήνυμά της στο Twitter.
«Έως τα τέλη Μαΐου θα προτείνουμε τη σταδιακή κατάργηση της εξάρτησής μας από το ρωσικό φυσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακα έως το 2027. Θα στηριχθεί από τους απαραίτητους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Και θα παρουσιάσουμε επιλογές για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να υποστηρίζει καλύτερα την πράσινη μετάβαση», αναφέρει στο μήνυμά της.
H επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε ότι η παρούσα κρίση έκανε την Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Επισήμανε, δε, ότι καθήκον είναι η διασφάλιση αξιόπιστης, ασφαλής και οικονομικά προσιτής παροχής ενέργειας στους Ευρωπαίους καταναλωτές. «Μεσοπρόθεσμα αυτό σημαίνει να απαλλαγούμε από την εξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα», συμπλήρωσε.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον επισιτιστικό τομέα, αναφέροντας ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας «θα αποσταθεροποιήσει βαθιά» την προσφορά τροφίμων σε Ευρώπη και Αφρική, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/world/fon-nter-laien-apexartisi-apo-to-rosiko-aerio-kai-petrelaio-eos-to-2027/437280

Δεν υπάρχουν σχόλια: