googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

EΞΥΠΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το Πυρηνικό Εργοστάσιο!!!

 



Κώστας Κάπος
Χωρίς να είμαι κομματικό φερέφωνο κανενός, αναγνωρίζω ότι κάποιες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ευφυέστατες και δείχνουν μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό.
Όπως οι επισκέψεις του στη Βουλγαρία το τελευταίο διάστημα, που παίχτηκε ένα πολύ σημαντικό παρασκήνιο. Θέτε να μάθετε τι έγινε;
Λοιπόν, συμφωνήθηκε η Ελλάδα να παρέχει φυσικό αέριο από τις δεξαμενές LNG που θα κατασκευαστούν στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και πρόσβαση της Βουλγαρίας στο πολύτιμο γι αυτή λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Το αντάλλαγμα;
Οι Βούλγαροι θα κατασκευάσουν πυρηνικό εργοστάσιο (νέας τεχνολογίας, όχι τα παλιά Ρώσικα), το οποίο λίγο-πολύ θα είναι υπό Ελληνικό έλεγχο και εκμετάλλευση. Έτσι, με αυτή την κίνηση απαλλάσσεται από τις αντιδράσεις πάσης φύσεως αριστερών, ντόπιων και οικολόγων που δεν θα άφηναν με τίποτα να κατασκευαστεί ένα τέτοιο εργοστάσιο στο έδαφός μας και εξασφαλίζει σημαντικότατη ενεργειακή επάρκεια για τη χώρα μας.
Από μένα το μάθατε, καθώς και ότι ο Μανιάτης (του ΠΑΣΟΚ ντε!) θα αναλάβει σύντομα σημαντικό ρόλο στα ενεργειακά.
Εξαιρετικά ευφυής κίνηση, από κάποιον που όπως φαίνεται δείχνει να βρίσκει λύσεις, μέσα στον κυκεώνα των ιδεολογικών αγκυλώσεων που επικρατούν στην Ψωρολακόσταινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: