googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ο πόλεμος του “αξιότιμου” κ. Πούτιν: Σκοτώνονται άμαχοι, ανάμεσα τους παιδιά, καταστρέφει σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, μοναστήρια

 


#Ουκρανία
#ΜεΤηνΟυκρανια
#WithUkraine

#WithTheUkranianPeople

Ζούμε καθημερινά την καταστροφή της Ουκρανίας, την απάνθρωπη μεταχείριση αμάχων, οικογενειών, παιδιών και τη φρίκη του βομβαρδισμού σπιτιών, νοσοκομείων, σχολείων, μοναστηριών. Την προσφυγιά.
Ζούμε σήμερα τη μεγαλύτερη προσβολή στην ιστορική μνήμη της θυσίας (πολιορκία Λένινγκραντ/Αγίας Πετρούπολης) και αυτοθυσίας (Στάλινγκραντ) του ρωσικού λαού απέναντι στη βαρβαρότητα του Γερμανού κατακτητή. Κίεβο, Μαριούπολη, Χάρκοβο είναι οι πόλεις που θα μείνουν εφεξής στην Ιστορία ως πρότυπα αντίστασης στον Ρώσο εισβολέα. Ζούμε τον αηδιαστικό πόλεμο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στενοχωριούνται οι θαυμαστές του –και στην Ελλάδα– οι οποίοι εύκολα αφομοιώνουν την περί «αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας προπαγάνδα του Κρεμλίνου. Επιλεγμένοι σχολιαστές επιμένουν στο ναζιστικό/φασιστικό τάγμα Αζόφ. Γνωρίζουν ότι ένα τάγμα αριθμεί έως χίλιους άνδρες; Στατιστικά αμελητέα δύναμη στην Ουκρανία με πληθυσμό 43.293.000 κατοίκους.
Ο πρόεδρος Ζελένσκι είναι Ισραηλίτης, ενώ η σοβαρότερη μεσολαβητική προσπάθεια γίνεται από το Ισραήλ. Το 1941-1944 ο φόρος αίματος της (σοβιετικής τότε) Ουκρανίας από την εισβολή και κατοχή των στρατευμάτων της ναζιστικής Γερμανίας ξεπέρασε τα 4 εκατ. περιλαμβανομένου ενός εκατ. Εβραίων.
Καθαρότερος τώρα –δυστυχώς– μοιάζει ο στόχος κάποιων και στην Ελλάδα οι οποίοι μην έχοντας γνωρίσει χούντα, φασισμό και ναζισμό εύκολα αναφέρονται σε αυτούς αγνοώντας –συνειδητά/ασυνείδητα– τη σημασία και τα χαρακτηριστικά τους. Μπορούν τώρα να σταματήσουν ώστε να αποφύγουν να ταυτίζονται με την προπαγάνδα του κ. Πούτιν. Ας θυμηθούν τουλάχιστον τον σταλινισμό.

Διαβάστε περισσότερα: 

https://hellasjournal.com/2022/03/o-polemos-tou-axiotimou-k-poutin-skotononte-amachi-anamesa-tous-pedia-katastrefi-spitia-nosokomia-scholia-monastiria/

Δεν υπάρχουν σχόλια: