googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Στις 3 Δεκεμβρίου 1944 ξεκίνησε η κομμουνιστική επίθεση κατά των Ελλήνων!!!

 





Στις 3 Δεκεμβρίου 1944 ξεκίνησε η κομμουνιστική επίθεση κατά των Ελλήνων. Τα περίφημα Δεκεμβριανά ήταν η απόπειρα του ΚΚΕ να καταλάβει βίαια δέσει την χώρα στο άρμα της Σοβιετικής Ένωσης. Οι κομμουνιστές - συμμορίτες υποκινούμενοι και εξοπλιζόμενοι από τον Στάλιν και τους Βαλκάνιους επιτέθηκαν κατά των Ελληνικών δυνάμεων.
Η κρίσιμη μάχη δόθηκε στη σκιά της Ακρόπολης, στην περιοχή Μακρυγιάννη όπου Ηρωικό Σύνταγμα Χωροφυλακής με σκληρές μάχες και μεγάλς απώλειες κράτησε τη χώρα μας ελεύθερη.
Η κομμουνιστική επίθεση αποκρούστηκε και οι Ελληνικές δυνάμεις με την υποστήριξη γενναίων Βρεττανών στρατιωτών κράτησαν τη χώρα ελεύθερη. Επικεφαλής των Ελληνικών δυνάμεων ο στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος και του Βρεττανικού εκστρατευτικού σώματος ο στρατηγός Ronald MacKenzie Scobie.
Οι ήρωες του συντάγματος Μακρυγιάννη κράτησαν την Ελλάδα στο Δυτικό κόσμο και ενιαία καθώς τυχόν επικράτηση των σοβιετοκίνητων κομμουνιστών θα έφερνε τα σύνορα της χώρας στη Θεσσαλία και την Μακεδονία να διαμοιράζεται ανάμεσα σε Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία.  
Αξίζει τιμή και δόξα σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και κράτησαν την Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική. Μας γλύτωσαν από την κομμουνιστική δικτατορία και την σταλινική τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: