googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Η Καϊλή «νομιμοποιεί» τις τεκμηριωμένες παρακολουθήσεις

 

Η υπόθεση χρηματισμού στην οποία εμπλέκεται η Ευα Καϊλή, χαρακτηρίζεται ως πολιτικός σεισμός στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα τα ρίχτερ έχουν πολλαπλασιαστική ισχύ, και όχι  μόνο γιατί αφορά  Ελληνίδα ευρωβουλευτή. Είχαν προηγηθεί έντονες προσεισμικές δονήσεις με την υπόθεση παρακολούθησης Ανδρουλάκη, που ακόμη δεν είναι γνωστό αν σχετίζεται με την υπόθεση ή όχι, και ο ίδιος δεν προσέρχεται να ενημερωθεί και να μας πει.

Έτσι αφήνει ελεύθερο πεδίο σε αφηνιασμένη κυκλοφορία υποψιών και σπερμολογιών, ότι η παρακολούθησή του ενδεχομένως να σχετίζεται με την ίδια υπόθεση, χωρίς αυτό φυσικά να επιβαρύνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, ο χρηματισμός  - και - Ελληνίδας ευρωβουλευτού από κράτος εκτός ΕΕ, προκειμένου να ευνοήσει  στην ΕΕ τα συμφέροντα του κράτους αυτού, δεν είναι μόνο ποινικό αλλά και εθνικό θέμα.
  
Η κράτηση, και όχι σύλληψη, επήλθε φυσικά λόγω ερευνών στις οποίες περιλαμβάνεται και η παρακολούθηση των κρατούμενων. Έτσι, αν δεν  εξαχνώνεται, σίγουρα χλομιάζει  το επιχείρημα  του Ευ. Βενιζέλου ότι οι υποκλοπές σε πολιτικά πρόσωπα είναι αντισυνταγματικές και ασύμβατες με το βουλευτικό απόρρητο (θα το ήθελε πολύ η Καϊλή αυτό), καθώς και οι οιμωγές κάποιων «ευαίσθητων» συνταγματολόγων.

Τους ανωτέρω επικαλέστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και έγραψε: «Όσον αφορά τη νομιμότητα της παρακολούθησης, το σύνολο των συνταγματολόγων, με δημόσια αρθρογραφία έχει υποστηρίξει ότι η παρακολούθηση ενός ευρωβουλευτή είναι παράνομη και αντισυνταγματική» (κρίμα που δεν τους κάλεσαν οι βελγικές αρχές να γνωμοδοτήσουν για το παράνομο της παρακολούθησης Καϊλή).

Διαβάστε περισσότερα: https://www.liberal.gr/politiki/i-kaili-nomimopoiei-tis-tekmiriomenes-parakoloythiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: