googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

«Χαστούκι» Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

 


Αυστηρό μήνυμα κατά της Τουρκίας στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τις απειλές πολέμου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που η χώρα μας προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στην Κρήτη. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την κλιμάκωση -από την τουρκική πλευρά- των προκλητικών δηλώσεων, ζητώντας τόσο από την Αθήνα όσο και από την Άγκυρα να συνεργαστούν για την διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. «Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει την ένταση και δεν θα βοηθήσει κανέναν.

Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1383802/xastoyki-steit-dipartment-se-tourkia-gia-tis-diloseis-tsavoysoglou

Δεν υπάρχουν σχόλια: