googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023 – Κ. Μητσοτάκης: 5 άξονες, 230 έργα, 9+1 υποσχέσεις για αυξήσεις εισοδημάτων στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

 

Το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την τετραετία 2023-2027 παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μίλησε για αύξηση συντάξεων 3-4%, για μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%, θα αυξηθούν οι μισθοί και ο κατώτατος θα φτάσει τα 950 ευρώ, αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων.

Με την οικονομία στην προμετωπίδα των δεσμεύσεών του, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το προγραμματικό σχέδιο της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, το οποίο απλώνεται σε πέντε κεντρικούς άξονες.

Ο πρώτος είναι η «παραγωγική Ελλάδα», με όλες τις εξαγγελίες για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Ο δεύτερος είναι η «κοινωνική Ελλάδα», με δράσεις που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και στα θέματα Παιδείας και Υγείας. Σε αυτόν αναμένονται ειδικές αναφορές στην αξιοποίηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο τρίτος άξονας είναι η «ψηφιακή και πράσινη Ελλάδα» και ο τέταρτος η «δίκαιη Ελλάδα», με θέματα ανισοτήτων, σχέσεων πολιτών – κράτους, δικαιοσύνης.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την «ισχυρή Ελλάδα», που περιλαμβάνει την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή εικόνα της χώρας, τα θέματα μετανάστευσης, την άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια.


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για την επόμενη 4ετία της Νέας Δημοκρατίας

Παραγωγική Ελλάδα 
Φιλόδοξοι οικονομικοί στόχοι
1)    Διπλάσιος ρυθμός αναπτυξης της εε 3% ετησίως. Διπλάσιες δημόσιες επενδύσεις και αύξηση συνολικά επενδύσεων κατα 70%. Μείωση δημοσιου χρέους στο 140% του ΑΕΠ το 2027 και στο 120% του ΑΕΠ το 2030. Επαναφορά και διατήρηση του πληθωρισμού στο 2%.
2)    Μείωση της ανεργίας κάτω από 8% έως το 2027.
3)    Αύξηση εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ έως το 2027 και 70% έως το 2030.
4)    Αύξηση μεριδίου μεταποίησης στο 15% του ΑΕΠ με την εφαρμογή της εθνικής μας στρατηγικής για τη βιομηχανία και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.
5)    12μηνη τουριστική περίοδος και δημόσια έσοδα από τον τουρισμό να φθάσουν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
6)    Η Ελλάδα μεταξύ των 10 καλύτερων χωρών παγκοσμίως στην εφοδιαστική αλυσίδα/logistics.

Διαβάστε περισσότερα: 

https://newpost.gr/eidiseis/ekloges-2023-5-axones-to-programma-tis-nd/


Δεν υπάρχουν σχόλια: