googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Αυτοί είναι οι 30 φόροι που μείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 



Ένα από τα κεντρικά προεκλογικά μηνύματα της ΝΔ το 2019, ήταν η μείωση των φόρων. Την περίοδο 2015-2019 πράγματι υπερφορολογήθηκε σε τεράστιο βαθμό η μεσαία τάξη με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται δυσανάλογα και άδικα οι πολίτες, χάνοντας ένα σημαντικό μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους.
Από το 2019 και έπειτα η Ελλάδα εισήλθε σε μια λογική αντιστροφής της υπερφορολόγησης με σκοπό να συνδυαστούν οι φοροελαφρύνσεις με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και το επενδυτικό ενδιαφέρον στην χώρα, δίχως την “μαύρη τρύπα” της φοροδιαφυγής η οποία εκτροχίασε τελικά σε μεγάλο βαθμό την Ελληνική οικονομία.
Με την υλοποίηση του πάγιου φιλελεύθερου αιτήματος της μείωσης των φόρων, η Κυβέρνηση κατάφερε να αυξήσει έμμεσα το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών ταυτόχρονα με την άμεση αύξηση που προήλθε από τον κατώτατο μισθό και την αύξηση του κατά 9,7%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί πράγματι το επενδυτικό κλίμα στη χώρα για πρώτη φορά μετά την πολυετή οικονομική κρίση και αποτελεί ξανά έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για άμεσες ξένες επενδύσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.
Ας δούμε όμως ποιοί είναι οι 30 φόροι που μείωσε ή και κατήργησε η ΝΔ από το 2019 έως και σήμερα:

https://inbox.gr/aytoi-einai-oi-30-foroi-poy-meiose-o-kyriakos-mitsotakis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: