googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Τα Δωδεκάνησα και το Βόρειο Αιγαίο τα επόμενα μεγάλα «πεδία μάχης» για τους επενδυτές ΑΠΕ


 Η μάχη των νησιών δεν είναι καινούργια. Η ευκαιρία για «πράσινες» επενδύσεις που προσφέρει ο επιπλέον ηλεκτρικός χώρος, ο οποίος προστίθεται σε ένα υπερ-κορεσμένο πανελλαδικό δίκτυο, ανοίγει νέους ορίζοντες και πυροδοτεί ένα συνωστισμό από επιχειρηματικά σχέδια.
Το είδαμε να συμβαίνει στις τρεις πρώτες φάσεις της διασύνδεσης των Κυκλάδων, που περιλαμβάνει ‘Ανδρο, Σύρο, Πάρο και Νάξο, το βλέπουμε ενόψει της τέταρτης φάσης που αφορά την Σαντορίνη, ενώ το ζήσαμε εσχάτως με την μικρή διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, και ενώ του χρόνου έρχεται η μεγάλη, με την Αττική.
Η μάχη της Κρήτης περιλαμβάνει τα έργα που προωθούν από κοινού πλέον η Τερνα Ενεργειακή με την Ελικα του ομίλου Κοπελούζου, ονόματα όπως ΔΕΗ και Mytilineos, αλλά και πολυεθνικές σαν τις Enel Green Power και EDF, με την ΡΑΕ να καθορίζει την «πράσινη» ενέργεια που μπορεί να σηκώσει το νησί μεταξύ 2.150-2.500 MW.
Οταν μάλιστα από το 2024 μπει στο παιχνίδι και το μεγάλο καλώδιο, οι αντοχές του νησιού θα επαναξιολογηθούν, μαζί και η επιχειρηματική ματιά εγχώριων και ξένων παικτών.

Διαβάστε περισσότερα: https://energymag.gr/news/energeia/ape/ta-dodekanisa-kai-to-voreio-aigaio-ta-epomena-megala-pedia-machis-gia-tous-ependytes-ape/

Δεν υπάρχουν σχόλια: