Ούτε μία, ούτε δυο. Οκτώ κρατικές εγκρίσεις κάθε είδους και από κάθε πιθανή ή απίθανη κρατική υπηρεσία ή φορέα έχει λάβει, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, το περιβόητο "ξενοδοχείο κάτω από την Ακρόπολη", το Coco-mat Athens BC, που πλέον η ελληνική διοίκηση αποφάσισε να κηρύξει παράνομο και για το οποίο έχει τελευταία ξεσηκωθεί τεράστιος θόρυβος.
Όλο το χρονικό της επίδειξης κρατικής αυθαιρεσίας και υποκρισίας, όπως τη χαρακτηρίζει, εξιστορεί ο ίδιος ο πρόεδρος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο και ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Μπλε Κέδρος κ. Mike Ευμορφίδης που μίλησε στο Capital.gr. O κ. Ευμορφίδης που δηλώνει έτοιμος να φτάσει ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για "να αμυνθούμε κατά της αυθαιρεσίας του Κράτους και πιστεύουμε ότι η κοινή λογική θα πρυτανεύσει" εξιστορεί το χρονικό της υπόθεσης και θέτει για πρώτη φορά στη διάθεση μέσου ενημέρωσης -το Capital.gr- τον φάκελο με τα επίσημα κρατικά έγγραφα που επικαλείται και ανατρέπουν την εικόνα που υπάρχει για την υπόθεση.
Συναντήσαμε τον κ. Μιχάλη Ευμορφίδη, στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά.
"Όπως γνωρίζουν όσοι μας παρακολουθούν, ως εταιρεία επενδύσαμε στον τουρισμό της Αθήνας, ήδη από το 2013, δηλαδή μέσα στην οικονομική κρίση, επειδή πάντα πιστεύαμε ότι ο τουρισμός της Αθήνας θα ανθίσει.
Το 2015 αγοράσαμε το οικόπεδο, της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι, ένα από τα ελάχιστα αδόμητα οικόπεδα της περιοχής απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης. Στο οικόπεδο είχε προηγηθεί πολυετής ανασκαφή υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων και είχε εκδοθεί απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για την ανάδειξη των αρχαίων καταλοίπων στο ισόγειο του κτιρίου.
Το 2016 εκδόθηκε από την Πολεοδομία Αθηνών έγκριση για την ανέγερση δεκαώροφου ξενοδοχείου συνολικού ύψους 33 μέτρων σύμφωνα με τις διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ, 2012). Είχε προηγηθεί πλήθος εγκρίσεων από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, την Εφορεία Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλες Υπηρεσίες.
Αμέσως μετά την έκδοση της άδειας, όμορος ιδιοκτήτης προσέφυγε στην Πολεοδομία υποστηρίζοντας ότι το ύψος του κτιρίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 21 μέτρα και ότι η άδεια έπρεπε να εκδοθεί όχι βάσει του ΝΟΚ αλλά βάσει του βασιλικού διατάγματος του 1955. Η αίτησή του απορρίφθηκε από την Πολεοδομία Αθηνών το 2017".
Το 2017, η Πολεοδομία Αθηνών επανεξέτασε το ύψος του κτιρίου
"Στη συνέχεια, η αίτηση απορρίφθηκε και από το πενταμελές Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΣΥΠΟΘΑ), όπου έφτασε το θέμα, δηλαδή από το πλέον εξειδικευμένο όργανο της Διοίκησης για την επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου