googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Μητσοτάκης που θέλουμε!

 



Ο Πρωθυπουργός που επιθυμούμε επέστρεψε. Ο Κ. Μητσοτάκης του 41% και της συντριπτικής ήττας του Α. Τσίπρα, ήταν αυτός που παρακολουθήσαμε επί διήμερο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Βγήκε μπροστά. Ψύχραιμος, συγκροτημένος, μελετημένος και με την πολιτική στόφα, όπως τότε που έμπαινε επικεφαλής στη μάχη του κορονοϊού. Ασφαλώς μπορεί πολύ περισσότερα απ´ όσα εξήγγειλε. Έδειξε ότι κατανοεί πως το Κράτος επιζητεί το προσωπικό του ενδιαφέρον, για ακόμη πιο ρηξικέλευθες αλλαγές, με τόλμη και θάρρος. Οι πολίτες που του έδωσαν τον εκλογικό θρίαμβο, ξεπερνούν τη θλίψη και τον θυμό των στιγμών, και αναμένουν.

Μπροστάρης και μαχητής στην προσπάθεια ανόρθωσης της Ελλάδας. Την ευθύνη που ανέλαβε στις 26 Ιουνίου 2023. Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει. Προηγείται η Ελλάδα. Και ο Πρωθυπουργός το ξέρει.

Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ενώπιον της κοινής γνώμης, έχοντας ανακτήσει την αυτοκυριαρχία του, μετά από δυόμιση μήνες συνεχών μεγάλων γεγονότων που γονάτισαν την καινούργια Κυβέρνηση στην εκκίνηση της!
Χωρίς να κρυφτεί, με την εγνωσμένη -για πολιτιστικό- δημόσια διάθεση του στην αυτοκριτική, για λάθη την ευθύνη των οποίων προφανώς αναλαμβάνει, έδειξε να αφήνει πίσω την αμηχανία των προηγούμενων ημερών και να έχει ανακτήσει τον έλεγχο των κινήσεων στις τρέχουσες δυσκολίες.

Αναγνώρισε την ανάγκη για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με προσπάθεια για καλύτερο κάθετο συντονισμό των στελεχών Πολιτικής Προστασίας, προετοιμασία επιχειρησιακών σχεδίων παρέμβασης και διενέργεια περισσότερων ασκήσεων επί του πεδίου. Επέμεινε στην εμπιστοσύνη του για το Επιτελικό Κράτος, ως σύστημα διοίκησης που του εξασφαλίζει, είπε, «διαλειτουργικότητα και στοχοδοσία». Παραδέχθηκε ότι δεν επέτυχε ακόμη την πρόοδο που θα ήθελε, τον απασχολεί ως προτεραιότητα τη δεύτερη τετραετία και ζήτησε να μην πετροβολείται για έναν τρόπο κυβερνητικής λειτουργίας, τον οποίο στηρίζει, γιατί δεν βλέπει άλλη εναλλακτική.

https://www.liberal.gr/portosalte/o-mitsotakis-poy-theloyme

Δεν υπάρχουν σχόλια: