googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αγώνας για το δικαίωμα στην κοπάνα στο δημόσιο συνεχίζεται

 


Θέλω να γράψω κάτι αστείο για τον αγώνα κάποιων (ναι, μόνο καποιων, δυστυχώς δεν είναι όλοι αγωνιστές) εργαζόμενων στον Ευαγγελισμό εναντίον του συστήματος ωρομέτρησης το οποίο θέλει να εγκαταστήσει η διοίκηση του νοσοκομείου. Θέλω να γράψω κάτι για τη διακριτικότητά τους που βάλλεται, κάτι για την επιθυμία τους να μην επιβαρύνουν τους φορολογούμενους με τις υπερωρίες τους ή κάτι για την προσβολή που υφίσταται κάποιος που είναι συνεπής στην εργασία του από έναν έλεγχο ο οποίος στόχο έχει να αποκαλύψει αυτόν που δεν είναι συνεπής και δουλεύει λιγότερες ώρες από αυτές που πληρώνεται ή (για να το πω πιο σωστά μια και μιλάμε για το δημόσιο) από αυτές που τον πληρώνουμε.

Όπως όμως συμβαίνει τα τελευταία πολλά χρόνια (και όπως ίσως να συνέβαινε πάντα) κάθε επινοημένο αστείο ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα. Κάθε αστείο που μπορεί να σκεφτεί κανείς για τον αγώνα υπέρ του δικαιώματος στην κοπάνα δεν πιάνει μία μπροστά στους ειλικρινείς υπερασπιστές του αγώνα αυτού. Διαβάστε ας πούμε αυτό:

«Την προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, να τρομοκρατήσει και να διαχωρίσει το προσωπικό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα (ΣΕΝΕ), μετά το ξαφνικό “εντέλλεσθε” (Παρασκευή μεσημέρι 11/8) της διοίκησης του “Ευαγγελισμού” προς το σύνολο του διοικητικού-Τεχνικού και Παραϊατρικού Προσωπικού για παραλαβή των μαγνητικών καρτών προσέλευσης - αποχώρησης, απειλώντας με συνέπειες όσους δεν πειθαρχήσουν “προς τας υποδείξεις” κ ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι μεγάλο μέρος του προσωπικού απουσιάζει με κανονική άδεια.

Read more: https://www.athensvoice.gr/epikairotita/politiki-oikonomia/814079/o-agonas-gia-to-dikaioma-stin-kopana-sto-dimosio-sunehizetai/

Δεν υπάρχουν σχόλια: