googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση προστίμων και άμεση φυλάκιση για εμπρησμό - Ερευνάται η φωτιά στον Έβρο

 



Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα (…) Όλοι μας είμαστε πληγωμένοι από όσα προηγήθηκαν. Να συμφωνήσουμε σε μια παραδοχή. Να συνειδητοποιήσουμε ότι οι κλιματικές απειλές βρίσκονται συχνά ένα βήμα μπροστά από την άμυνα του ανθρώπου», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Δυστυχώς η κλιματική κρίση είναι εδώ ολοένα πιο επικίνδυνη για όλους. Η απάντηση πρέπει να δοθεί από όλους. Οι πολίτες δεν περιμένουν κοινοβουλευτική κοκορομαχία, αλλά ωριμότητα, σοβαρότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η φετινή προετοιμασία ήταν καλύτερη, ωστόσο, ο κρατικός μηχανισμός βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα κοκτέιλ πρωτόγνωρων φαινομένων. «Υπήρξαν εβδομάδες με 500 πυρκαγιές, επίπεδα ακραία συναγερμού βαθμίδας 5 είχαμε 7 φόρες, το 2021 οι ανάλογες περιπτώσεις ήταν 4, πέρσι δεν είχαμε καμία, για να αντιληφθούμε το ακραίο, με το οποίο βρεθήκαμε αντιμέτωποι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη φωτιά της Πάρνηθας, τόνισε ότι εντοπίστηκε αμέσως από μία αστυνομική δύναμη και η πρώτη ρίψη από ελικόπτερο έγινε 5 - 6 λεπτά αφότου η φωτιά εντοπίστηκε, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να τη σβήσει.

https://www.liberal.gr/politiki/xekina-i-syzitisi-ton-politikon-arhigon-sti-boyli-gia-tis-pyrkagies-deite-live

Δεν υπάρχουν σχόλια: