googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ Π/Θ ΔΕΘ

 

Ο χρήστης Κώστας Κάπος είναι με το χρήστη Costas Kapos.


Τελικά, ως Έλληνες, αυτό που χρειαζόμαστε είναι έναν Ηγέτη να απευθυνθεί απευθείας σε εμάς και να μας εξηγήσει αυτός, τι μέτρα πρόκειται να πάρει για τα διάφορα προβλήματα που μας ταλανίζουν.
Απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρα από τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε και είναι ΚΑΛΑ (ιδίως μέσα στον ορυμαγδό των αντίξοων καταστάσεων που μας προέκυψαν), ανέφερε και κάποια στοιχεία με τα οποία μπορώ να ταυτιστώ και ως τεχνοκράτης μηχανικός.
1. Εντόπισε το σοβαρότατο πρόβλημα της διαχρονικής ανάπτυξης οικισμών στα χαμηλότερα υψόμετρα του Θεσσαλικού Κάμπου, μια κατάσταση που δεν πρόκειται να βελτιωθεί θεαματικά, αν οι οικισμοί αυτοί δεν επανιδρυθούν σε υψηλότερα υψόμετρα.
2. Προανήγγειλλε τη δημιουργία κεντρικού Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων στη Θεσσαλία. Είναι αστείο τον ένα μήνα οι αγρότες να υποφέρουν από ξηρασίες και τον επόμενο να πνίγονται.
3. Έδωσε, τουλάχιστον σε όσους καταλαβαίνουν, την εικόνα της έκτασης του προβλήματος. 8 δισεκατομμύρια τόνοι νερό στη Θεσσαλία, όσο εκβάλλει ο Δούναβης μέσα σε 15 μέρες. Κακά τα ψέμματα συντρόφισσες και σύντροφοι, τέτοιες ποσότητες δεν θα ήταν διαχειρίσιμες ούτε από ολόκληρο το ΝΑΤΟ, όχι από την Ελλάδα. Ο μπαμπάς της γεροντοκουτάβας ανιψιάς μου, ο φίλος Aris Kourtis, μου έλεγε πριν από λίγο ότι η καταιγίδα κατέστρεψε και τα χωριά της ορεινής περιοχής του Μουζακίου, που είναι αρκετά ψηλότερα από τον πάτο του κάμπου.
4. Προανήγγειλλε πλήρη αναδιάρθρωση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και συμμετοχή των ΕΔ στην αντιμετώπιση κρίσεων. Θα μου πείτε "γιατί δεν το είχε πράξει ήδη;". Εγώ λέω, ας το πράξει με πρόγραμμα και σχεδιασμό και πάλι καλά θα είναι, όπως είδαμε ακόμα και χώρες όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Γερμανία υπέφεραν, οπότε το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε πολλά θύματα είναι από μόνο του επιτυχία.
5. Δήλωσε την πρόθεσή του να καταστήσει υποχρεωτική την ασφάλιση των ακινήτων, ώστε να μην πληρώνουμε όλοι μας για μια καταστροφή.
Που θα πάει, ελπίζω να ξεκολλήσουμε από το τέλμα της καλοκαιρινής ραστώνης και να αρχίσει ο μηχανισμός να δουλεύει. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, αλλά δεν αφήνουμε τα γένια του να φτάσουν στον αφαλό του, μέχρι τότε.
Αυτά τα λίγα σκόρπια και ασυνάρτητα, μπορείτε άλλωστε να διαβάσετε πιο οργανωμένα από εκείνους που παίρνουν "γραμμή", υπέρ ή κατά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: