googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Προκαλούν και πάλι οι δικαστές με απόφαση πρόκληση

 #με_τον_Φίλιππο, #Ισχυρη_Κως, #Κως_μπροστά

Στα επίπεδα προ του 2012 επαναφέρει το Ελεγκτικό Συνέδριο τις συντάξεις των δικαστών, δικαιώνοντας σχετική προσφυγή. Η Ολομέλεια του Δικαστηρίου με πλειοψηφία 28-3 έκρινε πως οι συντάξεις των δικαστών επανέρχονται στα επίπεδα που ίσχυαν προ του 2012, με άλλα λόγια προ του καθεστώτος που είχε διαμορφωθεί πριν το νόμο 4093/2012.

Εκρινε ακόμα πως η σύνταξη υπόκειται μόνο στις περικοπές και τις κρατήσεις που δεν αντίκεινται σε υπερνομοθετικής ισχύος κανόνες, σύμφωνα με όσα έχουν κριθεί από το Μισθοδικείο και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ τα ποσά που καταβάλλονται πρέπει να προσδιοριστούν σε επίπεδα πάνω του 60% των αποδοχών των εν ενεργεία συναδέλφων τους, όπως έχει αποφανθεί το Μισθοδικείο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των συντάξεων των δικαστών θα καθοριστεί μεταξύ του 70-80% των αποδοχών των εν ενεργεία συναδέλφων τους, χωρίς όμως να έχει ληφθεί οριστική κυβερνητική απόφαση, λόγω του μεγάλου κόστους επιβάρυνσης που θα υπάρξει.

Διαβάστε Περισσότερα:

https://www.capital.gr/epikairotita/3741583/to-elegktiko-sunedrio-epanaferei-tis-suntaxeis-ton-dikaston-sta-epipeda-pro-tou-2012/

Δεν υπάρχουν σχόλια: