googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Οι εκκλήσεις και τα fake news για την covid

 

Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, επεσήμανε ότι ο κύριος στόχος του εμβολίου είναι η μακρόχρονη προστασία από σοβαρή νόσηση.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού έσωσε περίπου 20 εκατομμύρια ζωές τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του ενώ υποστήριξε ότι «σε αυτή τη φάση βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός τόσο των κρουσμάτων όσο και νοσηλειών σε ΜΕΘ και θανάτων. Πάντως όπως τόνισε η κ.Θεοδωρίδου, με τον εμβολιασμό μπορεί να αποφευχθεί το 30% των εισαγωγών και των θανάτων από τον κορονοϊό.

Αναφερομένη στη σύσταση του νέου εμβολίου, η κυρία Θεοδωρίδου υποστήριξε ότι «ο παλιός ιός δεν υπάρχει στο νέο εμβόλιο, για αυτό και το νέο εμβόλιο είναι μονοδύναμο».

Ωστόσο αναφέρθηκε και στα fake news που αποτρέπουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Γι αυτό και ανέφερε πως θα πρέπει να εμπιστευόμαστε μόνο τις επίσημες πηγές και το υπουργείο Υγείας. «Και μία παραπληροφόρηση να υπάρχει είναι ωρολογιακή βόμβα για τον εμβολιασμό» τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Διαβάστε περισσότερα στο : https://www.healthreport.gr/koronoios-anoigei-i-platforma-gia-ton-emvoliasmo-kata-tis-covid-oi-ekkliseis-kai-ta-fake-news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: