googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Το πατατράκ του Πούτιν στο Κουρσκ

 

#Κουρσκ #Πούτιν, #UkraineRussiaWar #Putin #Kursk

Στην Ιστορία αρέσει να παίζει παιχνίδια. Τέτοιες μέρες του 1943 έγινε στο Κούρσκ η μεγαλύτερη αρματομαχία του Β΄Π.Π. Ήταν μια προσπάθεια του Χίτλερ για να αλλάξει τη ροή του πολέμου μέσα στο σοβιετικό έδαφος. Ήταν τόσο σημαντική αυτή η μάχη, ώστε μετέφερε μια τεθωρακισμένη μεραρχία από την Ιταλία, αποδυναμώνοντας τις εκεί δυνάμεις του Άξονα. Τελικά, η γερμανική επίθεση εκφυλίστηκε, με τεράστιες απώλειες. Τα σοβιετικά τανκς, έχοντας πολύ πιο κοντά τις γραμμές ανεφοδιασμού και αναπλήρωσης, βγήκαν νικητές από αυτή την αρματομαχία.

Αυτά τότε. Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης. Ο ουκρανικός στρατός έχει εισβάλει σε αυτή την ιστορική περιοχή, έχει προελάσει περί τα 10 χιλιόμετρα και συνεχίζει. Φαίνεται πως αυτός ο ελιγμός αιφνιδίασε τους Ρώσους στρατηγούς. Τώρα τρέχουν και δε φτάνουν. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πότε θα αναδιατάξουν τις δυνάμεις τους και μέχρι τότε τι εδάφη θα έχουν απολέσει.

Κάποιοι στρατιωτικοί αναλυτές ισχυρίστηκαν πως η εισβολή των ουκρανικών στρατευμάτων σε ρωσικό έδαφος είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Τα ίδια έλεγαν στις 24 Φεβρουαρίου 2022 όταν προέβλεπαν την πτώση του Κιέβου εντός των προσεχών ημερών. Τελικά, οι Ουκρανοί όχι μόνον αντέχουν, αλλά αντεπιτίθενται.

Διαβάστε περισσότερα: 

https://www.liberal.gr/diethni-themata/patatrak-toy-poytin-sto-koyrsk

Δεν υπάρχουν σχόλια: