googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Γιώργος Χατζημάρκος: “Yπερτουρισμός σε νησιά που για 6 ή 7 μήνες τον χρόνο είναι ερημιά, δεν υπάρχει”

 

.....Γιατί, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ο Τουρισμός έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολύ σκληρής, αρνητικής κριτικής. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τον 1ο ελληνικό μύθο που λέει πως ό,τι και να γίνει εμείς θα γεμίσουμε. Από πού προκύπτει αυτό κ. Αθανασίου; Κάθε χρόνο πρέπει να δώσουμε μάχη στις διεθνείς αγορές και να κερδίσουμε την προτίμηση των καταναλωτών-επισκεπτών-φίλων-ταξιδιωτών. Στις δύσκολες και ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές κ. Αθανασίου και να κερδίσουμε εμπιστοσύνη. Ε λοιπόν, αυτό ούτε εύκολο ούτε, πολύ περισσότερο, εξασφαλισμένο είναι. Και κρίνεται κάθε χρόνο. Όταν λοιπόν έρχεται η επιβράβευση, δεν πρέπει να αναδειχθεί; Και να σας πω και αυτό: η επιβράβευση δεν είναι δική μας, είναι επιβράβευση της δουλειάς μιας ολόκληρης κοινωνίας. Σε αυτήν ανήκουν τα εύσημα.

Πού διαφωνείτε εσείς; Ρωτάω γιατί σας έχω ακούσει και διαβάσει να λέτε ότι δεν υπάρχει υπερτουρισμός στα νησιά μας.
Αυτό που εγώ υποστηρίζω κ. Αθανασίου είναι ότι αυτός ο όρος μπήκε στην ζωή μας από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Βαρκελώνη και κυρίως από την Βενετία από όπου και ξεκίνησε αυτή η συζήτηση. Δεν δέχομαι ότι υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες στα νησιά μας, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν ερημική εικόνα για 6 ή και 7 μήνες τον χρόνο. Αυτό δεν είναι υπερτουρισμός. Είναι κάτι άλλο. Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε; Συμφωνώ, αλλά δεν είναι αυτό που ο μέσος ευρωπαίος πολίτης αντιλαμβάνεται ως υπερτουρισμό όταν ακούει τον όρο.

 Διαβάστε περισσότερα: https://www.dimokratiki.gr/15-08-2024/giorgos-chatzimarkos-ypertourismos-se-nisia-pou-gia-6-i-7-mines-ton-chrono-ine-erimia-den-yparchi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: