googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Τεχνητή Νοημοσύνη και Πυρηνική Σύντηξη

 


«Το ταλέντο πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να πετύχει. Η ιδιοφυΐα πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να δει» (Άρθουρ Σοπενχάουερ)

Επιστήμονες που ασχολούνται με την παραγωγή ενέργειας μέσω πυρηνικής σύντηξης θεωρούν πως μπορούν να ξεπεράσουν τα ανυπέρβλητα εμπόδια που συναντούν αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης. Άραγε, θα μπορέσει κάποτε η Τεχνητή Νοημοσύνη από ταλέντο να αναδειχθεί σε ιδιοφυΐα, σύμφωνα με το ρητό του Σοπενχάουερ;

Η πυρηνική σύντηξη είναι μια εξαιρετική ιδέα. Θα μπορούσε να λύσει τις ενεργειακές ανάγκες όλου του κόσμου. Το πρόβλημα (προς το παρόν) είναι ότι κάθε φορά που οι επιστήμονες προσπαθούν να παράγουν ενέργεια με πυρηνική σύντηξη ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια από αυτή που παίρνουν! Δυστυχώς, εφανίζονται αναρίθμητα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των ασταθειών στην εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία παραγωγής ενέργειας μέσω σύντηξης.

Ένας συνήθης τρόπος παραγωγής ενέργειας σύντηξης, περιλαμβάνει τη χρήση υδρογόνου ως καυσίμου, και την αύξηση της θερμοκρασίας σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε μία διάταξη που ονομάζεται «τοκαμάκ» και σχηματικά θυμίζει ντόνατ, όπου είναι εφικτή η δημιουργία πλάσματος (η τέταρτη κατάσταση της ύλης, μετά τη στερεά, την υγρή και την αέρια). 

Διαβάστε περισσότερα: bit.ly/3ypKMyE

Δεν υπάρχουν σχόλια: