googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Πυροσβεστικά αεροσκάφη, η αλήθεια πέρα από τους μύθους!!!

 


Επειδή ανεβάζουν διάφοροι παντελώς άσχετοι με τις φωτιές προτάσεις για αεροπλάνα πυροσβεστικά, θα σας πω κάποια πραγματάκια για να γνωρίζετε μιας και έχω 23 χρόνια πιλότος πυροσβεστικού αεροπλάνου. Η χώρα μας έχει δοκιμάσει στο παρελθόν και το Μπεριέφ, και διασκευασμένο
C-130 MAFS που έριχνε επιβραδυντικό υγρό. Αυτά τα θηρία δεν μπορούν να ελιχθούν στο ανάγλυφο της χώρας μας. Μην τσιμπάτε με το μεγάλο τονάζ νερού που φέρουν. Πετάνε με ταχύτητες 200-250KNOTS πράγμα που κάνει την μάζα νερού μικρά σταγονίδια. Έπειτα αφήνουν το νερό από τα 150 μέτρα. ψηλά που σημαίνει ότι το νερό ήδη έχει εξατμιστεί.
Τα κανανταίρ αφήνουν το νερό από τα 50 μέτρα με ταχύτητες 100-120KNOTS. Τα AIRTRACTOR κάνουν άφεση από τα 10-30 μέτρα ψηλά με ταχύτητες ακόμα μικρότερες. Τα ελικόπτερα μπορούν να ακινητήσουν πάνω από μία εστία και αν κάνουν άφεση από τα 80 μέτρα το νερό έχει μηδενική διασπορά.Αυτά που χρειαζόμαστε είναι επιπλέον 10 CL-515 και 40 AIRTRACTOR (φωτό) να αντικαταστήσουν τα pzl με διασπορά ανά 4 σε 10 αεροδρόμια στη χώρα για αρχική επέμβαση. Μέχρι τώρα την αρχική επέμβαση κάνουν τα PZL με αποτελεσματικό τρόπο, αλλά παίρνουν 2 τόνους νερό και φορτώνονται μόνο σε αεροδρόμιο. Σε αντίθεση τα AIRTRACTOR παίρνουν 3τ νερό, και κάνουν υδροληψία από την θάλασσα ή λίμνες. Δηλαδή σε μία ώρα μπορούν να έχουν κάνει περισσότερες ρίψεις.Από πιλότο με 23 χρόνια πείρας στα πυρ/κά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: