googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εμβόλιο μετατρέπει το AIDS σε... ήπια λοίμωξη


Ένα νέο εμβόλιο για τον ιό HIV του AIDS μπορεί να μετατρέψει την επικίνδυνη ασθένεια που έχει ήδη σκοτώσει εκατομμύρια άτομα σε μια «ήπια χρόνια λοίμωξη», όπως αυτή που προκαλεί ο ιός του έρπητα.
Αυτό υπόσχονται ειδικοί του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου Ερευνας της Ισπανίας (CSIC) στη Μαδρίτη, οι οποίοι είδαν ότι στις πρώτες κλινικές δοκιμές εννέα στους δέκα εθελοντές που συμμετείχαν ανέπτυξαν ανοσολογική απόκριση στον ιό, ενώ το 85% εξ αυτών συνέχιζε να έχει ανοσία σχεδόν επί ένα έτος.
Λιγότερο μολυσματικός
Εάν τα πρώτα αυτά εντυπωσιακά αποτελέσματα επιβεβαιωθούν από μεγαλύτερου εύρους δοκιμές, εκτιμάται ότι ο HIV θα αντιμετωπίζεται ως ένας ιός που θα είναι πολύ λιγότερο μολυσματικός.
Η επιτυχία του εμβολίου, που είναι γνωστό ως MVA-B, βασίζεται στην ικανότητα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος να μαθαίνει πώς να αντιδρά μακροπρόθεσμα στα ιικά σωματίδια και στα μολυσμένα κύτταρα.
Το MVA-B αποτελεί ουσιαστικώς παραλλαγή ενός εμβολίου για την ευλογιά στο οποίο προστέθηκαν τέσσερα γονίδια του ΗIV, ανίκανα να παραγάγουν αντίγραφα, γεγονός που εγγυάται την ασφάλειά του.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: