googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΜΕ Λέσβου: διάλογος μόνο μέσα σε «ανοιχτές» σχολικές μονάδες

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου διαφωνεί απόλυτα με την επιλογή της κατάληψης σχολικών κτιρίων από μαθητές ως μέσον διεκδίκησης των αιτημάτων τους, όσο δίκαια και αντικειμενικά αν αυτά είναι.
Αναντίρρητα η φετινή σχολική χρονιά είναι η δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών όπως και η όλη κοινωνικοοικονομική - πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.
Εμείς όλοι, ως εκπαιδευτικοί - εργαζόμενοι, γονείς, συνειδητοποιημένοι πολίτες αυτού του τόπου, βιώνουμε καθημερινά τον καταιγισμό των απροσπέλαστων προβλημάτων της σημερινής πραγματικότητας. Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι η σωστή αντιμετώπισή τους μπορεί να γίνεται μόνο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων, η οποία λαμβάνεται μέσα σε ανοιχτά σχολεία και σε καμία περίπτωση με την αυθαίρετη κατάληψη των σχολικών κτιρίων από ανήλικους μαθητές, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
Καλούμε τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων:
Α. Να αποτρέψουν την πρακτική της κατάληψης ή να συμβάλλουν στη λήξη της στα σχολεία που τελούν υπό το καθεστώς αυτό.
Β. Να έρθουν σε επαφή με τους συλλόγους διδασκόντων ούτως ώστε να συζητήσουμε όλοι μαζί τα αιτήματα των μαθητών και να βρεθεί από κοινού η καλύτερη δυνατή για τους μαθητές πάντα, λύση.
Σε κάθε περίπτωση, ο διάλογος πραγματοποιείται μόνο μέσα σε «ανοιχτές» σχολικές μονάδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: