googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΚΚΕ και αριστεριστές πίσω από τις καταλήψεις...

Η δήλωση Παφίλη στη Βουλή
"...το ΚΚΕ στηρίζει και θα στηρίξει τους μαθητικούς αγώνες..."
και η επίσημη δήλωση της Υπουργού Παιδείας
"....με πρωτόγνωρο τρόπο μπαίνουν στα σχολεία συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως το ΠΑΜΕ και έχετε το θράσος να καταγγέλλετε τον διευθυντή που έσπασε τις αλυσίδες για να ανοίξει το σχολείο; Επικροτείτε την βία ή την καταδικάζετε, δεν έχουμε δει στο παρελθόν να καταδικάζετε τις βαρβαρότητες...."
αναδεικνύουν αυτό που όλοι ψιθύριζαν. Άλλωστε στα σχολεία της Αθήνας πρωτοστατούν η μαθητική παράταξη του ΚΚΕ και κάποιες συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι τυχαίο που στη λίστα των "μαθητικών αιτημάτων" εξέχουσα θέση κατέχει η μη κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου. 
Ούτε ότι  γνωστοί κομμουνιστές καθηγητές στελέχη και υποψήφιοι του ΠΑΜΕ, δεν καταδικάζουν τις καταλήψεις, τις θεωρούν έσχατο μέσο πάλης και τις θεωρούν αποδεκτές αν προηγηθούν "δημοκρατικές διαδικασίες". Ζητούν μάλιστα να προστατευθούν οι μαθητές από τυχόν προσπάθειες απομάκρυνσης τους από τα σχολεία. 
Ο στόχος τους είναι γνωστός. Αποδιάρθρωση του αστικού κράτους και δημιουργία εικόνας γενικευμένης αναταραχής. Ίδια τακτική με τις προσπάθειες για υπονόμευση του πιο ισχυρού πυλώνα της οικονομίας μας, του τουρισμού. Θυμίζω τους αποκλεισμούς λιμανιών, κρουαζιεροπλοίων, ξενοδοχείων και αρχαιολογικών χώρων.
Το ερώτημα είναι τι κάνει το αστικό κράτος για να προστατευθεί από τέτοιες πρακτικές; Δυστυχώς η απάντηση είναι απογοητευτική. Όχι μόνο δεν κάνει τίποτα αλλά παραδίδει τη διοίκηση σχολικών μονάδων σε κομμουνιστές και αριστεριστές. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η εικόνα των σχολείων και η γεωγραφία των καταλήψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: