googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Προεκλογικά δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για το "πάγωμα" των αγωγών φυσικού αερίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και Southstream.


Ο Καραμανλής είχε ενοχλήσει τις ΗΠΑ

Προεκλογικά φέρεται να δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου το "πάγωμα" των αγωγών φυσικού αερίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και Southstream. Οι απειλές και οι παραχωρήσεις, μέσα από τα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Σε νέες αποκαλύψεις προχωρά το σημερινό τεύχος του περιοδικού "Επίκαιρα" (6/10), καθώς στο φως έρχονται απόκρυφα τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω των οποίων καταδεικνύεται μεθοδευμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, αλλά και οι πραγματικές προθέσεις των Αμερικανών από την Ελλάδα.
"Όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές", σημείωνε με ανακούφιση στο ενημερωτικό σημείωμα του προς την Ουάσιγκτον, μια εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου 2009, ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ, Ντανιέλ Σπέκχαρντ, συμπληρώνοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός θα επανεξετάσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξαδρούπολη και τη συμφωνία για τον South Stream.
Δύο χρόνια η αμερικανική πλευρά είχε ζήσει με την ανησυχία της ελληνορωσικής προσέγγισης, η οποία έθετε εν αμφιβόλω τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης στην περιοχή και απειλούσε να βάλει τέλος σε έργο ζωτικής σημασίας για εκείνη, της ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από έναν απολύτως ελεγχόμενο δρόμο, αυτού του αγωγού TGI.
Διαβάστε Περισσότερα: http://news247.gr/ellada/politiki/o_karamanlhs_eixe_enoxlhsei_tis_hpa.1399585.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: