googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μίκα Ιατρίδη για το μειωμένο ΦΠΑ, Μετά τον κ. Κουσουρνά, ο κ. Μαχαιρίδης!

« Μετά τον κ. Κουσουρνά, ο κ. Μαχαιρίδης!
Οι θεματοφύλακες του ΠΑΣΟΚ στη Δωδεκάνησο και το Νότιο Αιγαίο, αρχίζουν και ανησυχούν για το σοβαρό ενδεχόμενο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.
Το συγκεκριμένο θέμα το είχα αναδείξει από τον Φεβρουάριο του 2010 (δηλαδή έναν ολόκληρο χρόνο πριν από την πρώτη επιστολή του κ. Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό Οικονομικών) και, βέβαια, τότε, καμία ουσιαστική αντίδραση, ούτε καν επαναστατική αλληλογραφία, δεν υπήρξε από τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και προσωπικές επιλογές του Πρωθυπουργού για τη θέση του Δημάρχου Ρόδου και Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αντίστοιχα.
Τώρα, οι δυο Περιφερειάρχες του Αιγαίου αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους προς τον κ. Οικονόμου να «μην τολμήσει κανείς να μας αποδώσει τη ρετσινιά του προνομιούχου».
Λυπάμαι που τους κακοκαρδίζω, αλλά ήδη στο επιτελείο της Κυβέρνησης θεωρούν τους νησιώτες ως προνομιούχους. Θυμίζω ότι ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Οικονόμου, είπε σε μένα προσωπικά στη Βουλή ότι οι νησιώτες είμαστε προνομιούχοι και, επιτέλους, πόσα άλλα προνόμια θέλουμε.
Για αυτό το λόγο, άλλωστε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της «φανερώνει παντελή άγνοια της πραγματικότητας που βιώνει ο νησιωτικός χώρος», όπως πολύ εύστοχα γράφουν οι δυο Περιφερειάρχες στην επιστολή τους.
Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν.
Τι ακριβώς φοβούνται όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα, αλλά και σε όλο το Αιγαίο;
Έχουν συγκεκριμένη πληροφόρηση για το ενδεχόμενο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας;
Οι νησιώτες ανήσυχοι παρακολουθούν.
Ειλικρινά, εύχομαι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην προχωρούν στην αποστολή κειμένων προς την κυβέρνηση του κόμματος τους, για ζητήματα αυτονόητα, για να εξασφαλίσουν άλλοθι για τους ίδιους ή για να λειτουργήσουν, όπως κάνουν πάντα, ως αμορτισέρ της δυσαρέσκειας των νησιωτών.
Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα αποβεί καταστροφική για τα νησιά μας. Έστω και τώρα η αντίδραση όλων μας, ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση, είναι επιβεβλημένη, γιατί, σε τελική ανάλυση, όλοι είμαστε υπόλογοι στους νησιώτες που μας εμπιστεύτηκαν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: