googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ανελέητος πόλεμος με την αλήθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ. "Έκαψαν" και τι Μυκήνες οι αδίστακτοι διακινητές του ψεύδους!!!

 

Αν οι Μυκήνες δεν καταστρέφονται από μια πυρκαγιά, τόσο το χειρότερο για την ειδησεογραφία.
Διότι, πώς να το κάνουμε, υπάρχει διατεταγμένη υπηρεσία. Χωρίς καμιά αμφιβολία, από κάποιον κατευθύνεται, και φαίνεται από ποιον, καθώς είναι γεμάτο αντιπολιτευτικές κορώνες. Ρεπορτάζ; Καλέ τι είναι αυτό; Ό,τι χειρότερο φαντασιώθηκε ο κάθε δημοσιογραφίσκος στο γραφείο του, ισχύει. Διαγ(κ)ωνισμός ποιανού η φαντασία θα πετάξει πιο ψηλά. Όπως τις Καθαρές Δευτέρες, με τους χαρταετούς. Αλλά τότε, ήμασταν παιδιά.
Επειδή δεκαετίες και δεκαετίες υπήρξαμε, οι άνθρωποι του Liberal.gr, «φουρνάρηδες» της ενημέρωσης, ας δούμε πρώτα την αλήθεια, και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε και με τα fake news. Στοιχειώδες μάθημα δημοσιογραφίας πρώτο: Για να σχηματίσεις άποψη, εφόσον δεν μπορείς να βρίσκεσαι επιτόπου, επικοινωνείς με όσους έχουν αναμιχθεί στο γεγονός: Αρχαιολογία και Πυροσβεστική. Ρωτάς και επίσημους και «ανεπίσημους». Εκείνους που ήταν επί τόπου, αν με εννοείτε. Και έχουν δει τι συνέβη. Από αυτούς που έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς, όπως η τοπική έφορος αρχαιοτήτων. Ρωτάς ξεναγούς, φύλακες αρχαιοτήτων και παρακολουθείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τι μαθαίνεις; Καμένα χόρτα στον Θησαυρό του Ατρέα (ή και τάφο του Αγαμέμνονα), απέναντι από τον οποίο, και εκτός αρχαιολογικού χώρου, ξεκίνησε η φωτιά. Καμένα χόρτα και κοντά σε άλλα μνημεία. Λυπηρόν και κακό το θέαμα. Θα μπορούσε όμως να είναι η κατάσταση επικίνδυνη, αν η τοπική εφορεία δεν αποψίλωνε διαρκώς τον χώρο από τον περασμένο Φεβρουάριο. Όταν τα χόρτα έχουν ελάχιστο ύψος, η φωτιά δεν αναπτύσσει μεγάλα θερμικά φορτία, ώστε να κάψει τις αρχαίες πέτρες (διότι αυτό είναι το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί στις Μυκήνες).
Η έφορος επιμένει πως το πρωί θα ξέρουμε επακριβώς. Γίνεται αυτοψία, παρουσία της υπουργού Λίνας Μενδώνη. Αποδεικνύεται πως όντως εκτός από μαυρισμένα χόρτα δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα, δεν έφτασε η φωτιά στο Μουσείο, ούτε, βέβαια, στην Πύλη των Λεόντων. Ένας τοίχος τεσσάρων τετραγωνικών εμφάνισε πρόβλημα, γιατί τα υλικά παλαιότερης αναστήλωσης δεν άντεξαν στη φωτιά. Θα αναστηλωθεί ξανά.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: