googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Αποκαλύπτεται η εγκληματική δράση των ΜΚΟ. 33 συλλήψεις "φιλάνθρωπων" διακινητών.

 

Στοιχεία σοκ από απόρρητα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. για το πως δρούσαν μέλη ΜΚΟ στη Λέσβο. Πως έκαναν… “πράκτορες” μετανάστες για να ενημερώνονται για τις θέσεις των ελληνικών πλοίων. Οι σχέσεις με “κλειστές” τουρκικές ιστοσελίδες και τα όσα βρέθηκαν και οδήγησαν στις 33 συλλήψεις.

Αποκαλυπτική ήταν τελικά η έρευνα της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας Λέσβου, για τον ρόλο μελών συγκεκριμένων ΜΚΟ που κατηγορούνται ακόμα και για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας. Τα κλιμάκια της ΕΥΠ εντόπισαν κινήσεις που στρέφονταν ευθέως κατά της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, στην ογκώδη δικογραφία που έχει συναχτεί σε βάρος 33 μελών 4 ΜΚΟ με έδρα τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Νορβηγία, αναφέρονται στοιχεία αλλά και κινήσεις δυο συγκεκριμένων προσώπων, που είχαν μάλιστα άμεση πρόσβαση ακόμα και σε κλειστές τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, για τις οποίες χρειάζονται ειδικοί κωδικοί για να μπει ο χρήστης. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που συνέταξαν βάση στοιχείων οι Ελληνικές Αρχές, αποσαφηνίζεται πλήρως ο ρόλος μιας υπηκόου Αυστρίας και μιας υπηκόου Νορβηγίας, οι οποίες τα τελευταία δυο χρόνια κατοικοεδρεύουν στα παράλια τις Τουρκίας και συντονίζουν τις παράνομες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας.
Μάλιστα τα στοιχεία σε βάρος τους είναι συντριπτικά, ακόμα και για κατασκοπεία, καθώς στρατολογούσαν για τους σκοπούς τους μετανάστες που βρίσκονταν τόσο στα τουρκικά παράλια, όσο και στη Λέσβο, ενώ παράλληλα φαίνεται πως είχαν άμεση σύνδεση με τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες.
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στη δικογραφία, οι δυο γυναίκες από την Αυστρία και την Νορβηγία, μέλη τις ίδιας ΜΚΟ, αντλούσαν πληροφορίες από κυβερνητικές τουρκικές ιστοσελίδες, ακόμα και «κλειστές», για τις οποίες ίσως είχαν υφαρπάξει τους κωδικούς, και ενημέρωναν άμεσα τους μετανάστες στα τουρκικά παράλια για τα σημεία όπου υπήρχε παρουσία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού, αλλά και της Frontex, ώστε να αναζητούν ασφαλείς θαλάσσιες διόδους προς τη Λέσβο.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.newsit.gr/egklhma/aporrita-eggrafa-apokalyptoun-paixnidia-kataskopon-sti-lesvo-oi-dyo-gynaikes-kai-oi-plirofories-stin-tourkia/3115447/


Δεν υπάρχουν σχόλια: