googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

New England Journal of Medicine: Πήρε πολιτική θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του - «Τραγωδία η διαχείριση του κορονοϊού από Τραμπ»

 

Το γεγονός ότι η ιατρική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine, εκ των σημαντικότερων ιατρικών εκδόσεων του πλανήτη η οποία δεν είχε πάρει ποτέ πολιτική θέση καθ' όλη τη διάρκεια της 208ετούς ιστορίας της, κατακρίνει ευθέως τη κυβέρνηση Τραμπ για τη διαχείριση του κορονοϊού αποτελεί σημαντική είδηση.
Ένα μήνα πριν τις εκλογές των ΗΠΑ, σε κεντρικό άρθρο το οποίο υπογράφει όλη η συντακτική ομάδα με τίτλο "Πεθαίνοντας λόγω έλλειψης ηγεσίας", η επιθεώρηση ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Τραμπ για τους χειρισμούς της στην πανδημία του κορονοϊού.
Μέχρι σήμερα, πάνω από 7,5 εκατομμύρια είναι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ και πάνω από 200.000 έχουν πεθάνει από επιπλοκές του ιού.
"Η κρίση της πανδημίας δημιούργησε ένα τεστ για την ηγεσία της χώρας. Χωρίς να υπάρχουν καλές προοπτικές για να αντιμετωπίσουν το νέο παθογόνο ιό, άλλες χώρες έλαβαν σκληρές αποφάσεις. Εδώ η κυβέρνηση ΗΠΑ απέτυχε σε αυτό το τεστ. Παρέλαβε μία κρίση και τη μετέτρεψε σε τραγωδία" σημειώνει το άρθρο.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν σε αυτήν την κρίση με τεράστια πλεονεκτήματα. Εκτός από την τεράστια παραγωγική ικανότητα, έχουμε ένα βιοϊατρικό ερευνητικό σύστημα ζηλευτό σε όλον τον πλανήτη. Έχουμε τεράστια εμπειρία στη δημόσια υγεία, τις πολιτικές υγείας, τη βασική βιολογία και έχουμε καταφέρει με συνέπεια να μετατρέπουμε αυτά τα χαρακτηριστικά σε νέες θεραπείες και προληπτικά μέτρα. Μεγάλο μέρος αυτών των εργαλείων βρίσκεται σε κυβερνητικά ιδρύματα. Ωστόσο, οι ηγέτες μας επέλεξαν σε μεγάλο βαθμό να αγνοήσουν και ακόμη και να υποτιμήσουν τους ειδικούς", γράφουν οι συντάκτες.
https://www.liberal.gr/world/pire-politiki-thesi-gia-proti-fora-stin-istoria-tou-tragodia-i-diacheirisi-tou-koronoiou-apo-tramp-/327964


Δεν υπάρχουν σχόλια: