googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Τα πραγματικά αίτια των υποκινούμενων καταλήψεων....


Εφέτος το πρόσχημα ήταν η πανδημία του Covid. Οι καταλήψεις θα γίνονταν ούτως ή άλλως γιατί ο πολιτικός στόχος είναι ο νέος νόμος για τα σχολεία και όσα αυτού έπονται. Η τράπεζα θεμάτων, η βάση προαγωγής του 10, η πιθανότητα να μειωθούν οι εισακτέοι και το βαθμολογικό όριο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Πίσω και πάνω από αυτά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και γι’ αυτό η προθυμία των συνδικαλιστών να υποστηρίξουν ανοικτά τις καταλήψεις. Η κυβέρνηση και η υπουργός Νίκη Κεραμέως δηλώνουν παρούσες σε μια προσπάθεια ουσιαστικοποίησης της σχολικής εκπαίδευσης με νέα προγράμματα σπουδών και νέα βιβλία και αυτό ενοχλεί τα κόμματα της αριστεράς και το λεγόμενο εκπαιδευτικό κίνημα που χρόνια τώρα αγωνίζεται για τη διάλυση κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας παρά τα αντιθέτως λεγόμενα.
Και γι’ αυτό τα κόμματα της αριστεράς δηλώνουν υπέρ των καταλήψεων. Και καλώς το κάνουν διότι έτσι θέτουν το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα. Κάπως πρέπει να τραυματιστεί η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, κάπως πρέπει να μειωθεί το ποσοστό που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις, να ψαλιδιστεί η πολιτική τους κυριαρχία. Και η διαμαρτυρία κάποιων μαθητών που εμφανίζεται ως διαμαρτυρία ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας είναι καλό εργαλείο. Όταν μάλιστα το πρόσχημα είναι ο κίνδυνος διάδοσης του ιού μέσα στην τάξη των 20-27 μαθητών το εργαλείο γίνεται καλύτερο. Δίνει την ευκαιρία και στους ουδέτερους να προσχωρήσουν στους συμπαραστάτες των καταληψιών. Παιδιά σου λένε διαμαρτύρονται, προοδευτικό θα είναι. Και πολιτικά ορθό βεβαίως. Η ιδεολογική κυριαρχία στην πράξη.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/683320_oi-mathites-ehoyn-dikaioma-sti-gnosi?fbclid=IwAR2RINWjxz5xAKPtpGfcQGRp1bccfnJPUImJw_9Z48jCmonSNB3JbNVD4sw



Δεν υπάρχουν σχόλια: