googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Κώστας Υφαντής: Να περιμένουμε παρέμβαση Μακρόν

 


Η Γαλλία θα σταθεί και αυτή την φορά αλληλέγγυα στην Ελλάδα. Σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε κάποια παρέμβαση Μακρόν κάτι που αναμένεται να φανεί στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, καθώς, όπως σημειώνει στο liberal ο Κώστας Υφαντής, η τουρκική επιθετικότητα διακυβεύει τα συμφέροντα της.
Και το συμφέρον των Γάλλων ήταν και παραμένει να ανασχέσουν την τουρκική όρεξη για παρεμβάσεις στην Μεσόγειο, όπως λέει ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο. Οσο για την στάση του Βερολίνου και την επίσκεψη Μάας σε Αθήνα-Λευκωσία, θεωρεί βέβαιο ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα αναλάβει προσεχώς μια νέα πρωτοβουλία, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή την φορά η Τουρκία, θα ζητήσει πολλά περισσότερα σε σχέση με τις διερευνητικές με τις οποίες φάνηκε να συμβιβάζεται την τελευταία φορά.
"Βεβαίως πολύς χρόνος δεν υπάρχει. Πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες το Βερολίνο είτε να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία, που αυτή την φορά όμως θα συνοδεύεται από παροχή εγγυήσεων εκ μέρους Άγκυρας, είτε να ηγηθεί, όπως πρέπει, της ΕΕ, προς την κατεύθυνση τιμωρίας της Άγκυρας", τονίζει χαρακτηριστικά.

https://www.liberal.gr/apopsi/kostas-ufantis-na-perimenoume-parembasi-makron/328960


Δεν υπάρχουν σχόλια: