googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Κατρούγκαλος: Η πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής, πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη σύγκρουση των ιδεών και την κοινωνική της απομόνωση, όχι με τον εισαγγελέα. Τελικά η υποκρισία περισσεύει!!!

 

Στις 9 Μαρτιου του 2014, επι Σαμαρά/Βενιζέλου, και ενώ οι διώξεις των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν υπο εξέλιξη και καποια πρωτοπαλλήκαρα είχαν ηδη μπει φυλακή, ο κύριος Κατρούγκαλος έγραψε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύθηκε τότε στην Αυγή :
Η πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής, πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη σύγκρουση των ιδεών και την κοινωνική της απομόνωση, όχι με τον εισαγγελέα. Η διαφαινόμενη μεθόδευση εκ μέρους κυβερνητικών κύκλων να τεθεί εκτός νόμου το νεοφασιστικό κόμμα δεν βλάπτει το ίδιο, αλλά τη Δημοκρατία. Το Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο και η ιστορία δείχνει ότι παρόμοια μέτρα είναι και πολιτικά επικίνδυνα και αντιπαραγωγικά. Μάλιστα, οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας που προωθούν τα σενάρια αυτά, με προφανή μικροκομματική σκοπιμότητα να προσεταιριστούν τους άστεγους ψηφοφόρους της, είναι ακριβώς αυτοί που έχουν ενσωματώσει στη ρητορική τους σχεδόν ολόκληρη την ακροδεξιά πολιτική της ατζέντα. Μετά την άρση της ασυλίας, ενδεχόμενη προφυλάκιση του μεγαλύτερου τμήματος της κοινοβουλευτικής ομάδας της, αν και συνταγματικά ανεκτή, προκαλεί αντικειμενικά αλλοίωση της σύνθεσης της Βουλής, άρα και της βούλησης του εκλογικού σώματος...
Σήμερα ο κύριος Κατρούγκαλος ήταν κι αυτός έξω απ´το Εφετείο μαζι με τον Τσίπρα και πανηγύριζε για την απόφαση...


Δεν υπάρχουν σχόλια: