googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Επίσημο: Μόνο για εμβολιασμένους και με μάσκα τα γήπεδα, στο 80% η πληρότητα!

 

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενέκρινε την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων, κι έτσι από τη νέα σεζόν θα έχουμε πληρότητα έως και 80%, με το 75% να είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και 5% παιδιά. «Ταβάνι» οι 25.000 στα ανοιχτά γήπεδα και οι 8.000 στα κλειστά.
Όπως είχε γίνει γνωστό από το πρωί της Πέμπτης (8/7) η ειδική επιτροπή είχε εισηγηθεί την είσοδο στα γήπεδα μόνο για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου (ή τη μία, αν μιλάμε για το μονοδοσικό J&J) ή όσους έχουν νοσήσει προσφάτως και έχουν το σχετικό πιστοποιητικό, με ένα 5% ανεμβολίαστων παιδιών να επιτρέπεται να μπουν στο χώρο.


Πλέον, είναι και επίσημο καθώς η Εθνική Επιτροπή προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενέκρινε ομοφώνως τις προτάσεις των ειδικών.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αποφασίστηκε μείωση της προσέλευσης των οπαδών στο 80% (από 85% που συζητείτο) της χωρητικότητας των γηπέδων που έχουν ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων και 60% σε αυτά που δεν έχουν. Ως ανώτατο όριο στα ανοικτά γήπεδα ορίστηκαν οι 25.000 θεατές, ενώ στα κλειστά οι 8.000.
Αυτά τα νούμερα είναι, πάντα, για γήπεδα με ηλεκτρονικό σύστημα. Όσα δε διαθέτουν, τα αντίστοιχα όρια πέφτουν στις 10.000 και τις 3.000 αντίστοιχα (ανοιχτά/ κλειστά).
Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση και τα ακριβή νούμερα πληρότητας ανάλογα με το εκάστοτε γήπεδο:
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.sdna.gr/podosfairo/857264_episimo-mono-gia-emboliasmenoys-kai-me-maska-ta-gipeda-sto-80-i-plirotita

Δεν υπάρχουν σχόλια: