googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Υπερ-αντισώματα εξουδετερώνουν τις παραλλαγές του ιού – Και τη Δέλτα

 

#εμβόλια
Ένα νέο «όπλο» κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού SARS-CoV-2 ανακάλυψαν οι επιστήμονες στα αντισώματα ασθενών που ανέρρωσαν από την COVID-19, ικανό να τις εξουδετερώσει ακόμα και σε υπο-νανομοριακές συγκεντρώσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο Science, συνδυασμός αυτών των αντισωμάτων κατάφερε να μειώσει τις πιθανότητες μιας μετάλλαξης διαφυγής σε εργαστηριακές συνθήκες.
Ο SARS-CoV-2 είναι ένας RNA ιός μονής έλικας από την ομάδα-β των ανθρώπινων κορωνοϊών. Η υπομονάδα S1 της γλυκοπρωτεΐνης ακίδας (πρωτεΐνη S) που βρίσκεται στην επιφάνειά του, προσκολλάται στους πρωτεϊνικούς υποδοχείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης 2 (ACE2) του ξενιστή μέσω της περιοχής δέσμευσης του υποδοχέα (RBD), ώστε να εισέλθει ο ιός στον οργανισμό.
Αν και η πλειοψηφία των αντισωματικών θεραπειών κατά του νέου κορωνοϊού έχουν σχεδιαστεί βάσει της πρωτεΐνης S του αρχικού στελέχους που εντοπίστηκε στην Ουχάν, οι νέες παραλλαγές που πλέον επελαύνουν καθιστούν πολλές από αυτές αναποτελεσματικές. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντισώματα που προκαλούνται από τα διαθέσιμα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι ανησυχητικών παραλλαγών όπως οι Άλφα (B.1.1.7, βρετανική), Βήτα (B.1.351, νοτιοαφρικανική), Γάμμα (P1, βραζιλιάνικη), και Δέλτα (B.1.617.2, ινδική).
Διαβάστε περισσότερα: 
https://ygeiamou.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82/214860/koronoios-iper-antisomata-exoudeteronoun-tis-parallages-tou-iou-ke-ti-delta/


Δεν υπάρχουν σχόλια: