googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Πειθαρχικό παράπτωμα η άρνηση εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης στην ατομική αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση

 

Ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο τιμωρείται με τις πειθαρχικές ποινές του άρθρου 109 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α ́ 26), όχι κατώτερη του προστίμου ίσου με τις αποδοχές ενός μηνός συνιστά η άρνηση εκπαιδευτικού η στελέχους εκπαίδευσης στην ατομική αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση.

Αυτό προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Ειδικότερα η διάταξη έχει ως εξής:

Η παράλειψη στελέχους της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. να λάβει μέρος, να διευκολύνει ή να προβεί, ατομικώς ή συλλογικώς, ως μέλος του συλλόγου διδασκόντων ή ομάδων δράσεων σχολικών μονάδων και λοιπών εκπαιδευτικών ή υποστηρικτικών δομών, σε επιβαλλόμενη ή απλώς προβλεπόμενη από τον νόμο άσκηση αρμοδιότητας ή ενέργεια που αφορά στον προγραμματισμό, στην αυτοαξιολόγηση ή εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση του έργου των σχολικών μονάδων και των ως άνω δομών ή σε οποιοδήποτε στάδιο της αξιολογικής διαδικασίας στελέχους της εκπαίδευσης ή εκπαιδευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και ιδίως η παραβίαση οιασδήποτε από τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτές καθορίζονται στα άρθρα 47, 47Α, 47Β και 48 του ν. 4547/2018 (Α ́102) και στα άρθρα 57, 61, , 72 παρ. 3, 73 -76 και 97 του παρόντος περί αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., συνιστά ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο τιμωρείται με τις πειθαρχικές ποινές του άρθρου 109 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α ́ 26), όχι κατώτερη του προστίμου ίσου με τις αποδοχές ενός μηνός.

Ανεξαρτήτως των οριζόμενων στην παρ. 4, οι αναφερόμενες στην παρ. 4 παραλείψεις ή παραβιάσεις διατάξεων και υποχρεώσεων εκ μέρους των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. που διαρκούν περισσότερο από δεκαπέντε (15) ημέρες, χωρίς να δικαιολογούνται από ανυπέρβλητα κωλύματα συνιστάμενα σε προβλήματα υγείας, συνιστούν αντικειμενικό λόγο αναστολής οιασδήποτε διαδικασίας εξέλιξης του στελέχους της εκπαίδευσης, του εκπαιδευτικού ή του μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξής του. Η εφαρμογή της παρούσας δεν επιδρά στην προσμέτρηση του αντίστοιχου χρονικό διαστήματος στον χρόνο δημόσιας υπηρεσίας.

Οκταετής αποκλεισμός από τις θέσεις στελεχών για όσους δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση

Εκτός της ποινής παρακράτησης μισθού και μη μισθολογικής εξέλιξης, για όσους δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο προβλέπεται οκταετής αποκλεισμός από τις θέσεις στελεχών εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.esos.gr/arthra/73782/diataxi-peitharhiko-paraptoma-i-arnisi-ekpaideytikon-kai-stelehon-ekpaideysis-stin


ΥΓ: Μακάρι η κυβέρνηση να δείξει αποφασιστικότητα μέχρι τέλους. μακάρι να μπορέσει να εφαρμόσει την αξιολόγηση κόντρα στους τραμπούκους του ΠΑΜΕ και της ΟΛΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: