googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Astronomy Picture of the Day: Virgin Galactic launches Richard Branson to space on Unity 22

 



Το υποτροχιακό διαστημόπλοιο Virgin Galactic Unity 22 του Ρίτσαρντ Μπράνσον, πέτυχε να πετάξει σε ύψος 86.189 μέτρων (282.773 πόδια), φτάνοντας ουσιαστικά το διάστημα.
Εκτός από το να ικανοποιήσει το όνειρο του Μπράνσον να φτάσει στο διάστημα, η σημερινή διαστημική πτήση αποτελεί ορόσημο, καθώς η Virgin Galactic δοκιμάζει ακόμα το διαστημικό σκάφος της, με στόχο την έναρξη εμπορικής χρήσης του στις αρχές του 2022. Ο Μπράνσον και το πλήρωμα που τον συνόδευε, βίωσαν για 3-4 λεπτά την έλλειψη βαρύτητας του διαστήματος.
Σύμφωνα με τη NASA και την USAF, το όριο του διαστήματος είναι στα 80,46 χιλιόμετρα. Οι πιλότοι και οι πολίτες που διασχίζουν αυτό το όριο θεωρούνται επίσημα αστροναύτες. Άλλοι οργανισμοί, όπως η Διεθνής Αεροναυτική Ομοσπονδία (FAI), τοποθετούν το όριο του διαστήματος στη γραμμή Κάρμαν, δηλαδή σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων.
Ο Τζεφ Μπέζος επίσης θέλει να επεκταθεί στα εμπορικά διαστημικά ταξίδια. Σε 9 ημέρες από σήμερα, θα ακολουθήσει η δική του διαστημική πτήση. Ένας ακόμη ενδιαφερόμενος, δεν είναι άλλος από τον Ίλον Μασκ. Ο Μπράνσον νίκησε τους “ανταγωνιστές” του, καθότι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα με το δικό του σκάφος.


https://www.ptisidiastima.com/virgin-galactic-unity-22/

Δεν υπάρχουν σχόλια: